Новини

“Вагнерівців” у Білорусі очолив військовий, родом із Чернівців: що про нього відомо

Главою “вагнерівців” у Білорусі став Сергій Чубко, який народився в Україні. Журналісти з’ясували цікаві факти з біографії нового ватажка найманців.

Про це пише ТСН з посиланням на All Eyes on Wagner.

19 липня Євген Пригожин виступив перед найманцями в таборі під Йосиповичами. Він заявив, що тепер білоруський напрямок візьме під свій контроль чоловік на прізвисько “Піонер”.

За даними аналітиків, йдеться про 46-річного Сергія Володимировича Чубко. Про це свідчать документи, надані неназваним джерелом.
Журналісти білоруського видання “Наша Нива” додають, що чоловік народився у Чернівцях. Його батько Володимир є колишнім військовим.

У 1982 році він із сім’єю жив у місті Ізяслав, де була база спецназу.

Згодом переїхали до Чернівців, де розміщувалися 110-й окружний навчальний центр, радіолокаційна база та військовий аеродром. Чубко також воював в Афганістані й, можливо, в інших місцях.

Володимир Чубко також займався охоронною діяльністю, а пізніше очолив комітет міської адміністрації в Новоросійську. Повідомляється, що його хотіли позбавити російського громадянства у зв’язку з тим, що він буцімто має українське.

У 2014 році чоловік став одним із засновників організації “Козаки”, які добровольцями масово пішли воювати на боці Росії після створення фейкових республік “ДНР” та “ЛНР”.

Одним з “вагнерівців” він став у 2017 році. Чубко встиг повоювати у Сирії. Лише після року служби його призначили керувати військовою операцією ПВК у Східній Гуті. У 2019 році Чубка очолив черговий штаб “Вагнера” у Лівії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.