Новини

F-16 для України: Захід ще не узгодив деталі підготовки пілотів

Західні партнери поки не узгодили план підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це виданню Politico повідомили три американські чиновники, знайомі з обговореннями.

Данія та Нідерланди очолюють коаліцію з 11 країн для підтримки навчання, але досі жодна країна публічно не оголосила про відправку літаків до України.

Наразі Україна посилює тиск на союзників, щоб вони якнайшвидше відправили F-16. Після виходу Росії із “зернової угоди” міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що літаки можуть допомогти захистити “зерновий коридор”.

Одна з пропозицій щодо навчань передбачає відправлення українських пілотів до Сполучених Штатів для тренувань на базі 162-го авіакрила — підрозділі Повітряної Національної гвардії, що розташований у Тусоні, штат Аризона. Там уже навчають іноземних партнерів на F-16. Але, за словами двох американських чиновників і європейського посадовця, ця ідея не має широкої підтримки.

Інший план — відправити американських військових пілотів до Європи для навчання українців. Двоє американських чиновників заявили, що остаточних рішень поки немає.

“Співпраця триває. Ми працюємо з нашими партнерами та союзниками, щоб визначити найбільш практичний спосіб реалізації цього плану”, — сказав співрозмовник Politico.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.