Новини

Ще одна сусідня область постраждала від граду та буревію: негода накриє і Буковину

Ще одна сусідня з Буковиною область постраждала від негоди.

Про стихійне лихо на Тернопільщині повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, пише molbuk.ua

“Через град та сильні пориви вітру сьогодні в Тернопільській області зафіксовано руйнації покрівель житлових будинків, обірвані лінії електропередач, падіння дерев на проїжджі частини, пошкодження автомобілів.

Станом на зараз більшість наслідків негоди ліквідовано. Проїзд дорогами області забезпечено. У громадах, де є руйнації, створено оперативні штаби. Дав доручення провести місцевій комісії ТЕБ та НС визначити збитки та джерела відшкодування для населення”, – написав посадовець, опублікувавши фото наслідків негоди.

Негоду очікують завтра і на Буковині, попереджає Укргідрометцентр.

“Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні. 26 липня в західних, північних, Вінницькій, Черкаській, та Одеській областях грози, вночі у Волинській, Рівненській та Житомирській областях значний дощ. І рівень небезпечності, жовтий”, – йдеться у повідомленні.

“У західних, північних, більшості центральних та Одеській областях короткочасні дощі, грози, вночі на Волині, Рівненщині та Житомирщині, вдень подекуди на Прикарпатті значні дощі; на решті території без опадів.

Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с, вночі в Карпатах, вдень в північних, центральних, Одеській, Миколаївській та Харківській областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 17-22°, вдень 27-32°, на півдні Одещини та в Криму до 35°, в західних та Житомирській областях 21-26°; в Карпатах вночі 11-16°, вдень 16-21°”, – попереджають синоптики.

Раніше повідомлялося, що на Івано-Франківщині буревій позривав дахи з будинків.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.