Новини

Детально про насоси для перекачування ПММ*

Хоча електромобілів стає все більше, але повністю замінити техніку на бензинових та дизельних двигунах вони не можуть. Для використання пального, заправки машин потрібне насосне обладнання. Агрегати, представлені на сайті: https://petroline.ua/nasosi-dlya-perekachki-ta-zapravki/, перекачують ПММ з резервуара для зберігання в бак машини. Вони складаються з металевого корпусу, лопатей та клапанів, які захищають техніку від перегрівання при інтенсивній експлуатації, збільшення тиску. Додаткові елементи – фільтр для грубого очищення рідини, ручки для перенесення, отвори для монтажу.

Основні типи насосів для ПММ

Насоси для ПММ класифікують за різними характеристиками. Головна з них – тип матеріалу, який здатне перекачувати обладнання. Існують універсальні моделі, спроможні працювати з бензином, дизелем, антифризом, оливою, керосином та іншими рідинами. В інтернет-магазині:https://petroline.ua/ru/ є обладнання, яке можна використовувати лише для роботи з бензином або тільки для дизельного пального.

За принципом роботи апарати бувають:
Ручні. Вони використовуються в побуті, оскільки мають невелику потужність. Техніка проста в обслуговуванні, коштує недорого.

Електричні. При наявності поряд електромережі це найбільш зручний варіант обладнання. Потужні помпи підходять для обслуговування автопарку підприємства та для АЗС.

Пневматичні. В них є компресор, завдяки якому агрегат працює. Рідина перекачується стислим повітрям. Такі наноси зручно використовувати, якщо немає можливості під’єднатися до електромережі.

Ручна техніка буває роторного, важільного та сифонного типу. В першому випадку обладнання працює за рахунок ротора, який обертається від ручки. Її можна повертати в обох напрямах (за та проти годинникової стрілки), тому насос може транспортувати пальне в обох напрямках. Важільний апарат починає працювати від натискання на ручку важеля. Він перекачує рідину лише в одному напрямку. Для експлуатації сифонного обладнання потрібно тиснути на гофровану вставку.

Що необхідно врахувати під час вибору насоса

Обирати насос необхідно з огляду на цілі та сфери застосування. Головна характеристика, яку потрібно врахувати, це тип рідини. Не всі моделі, призначені для нагнітання бензину, можуть працювати з дизелем. В’язкість та наявність сторонніх домішок мають велике значення для безперебійної роботи обладнання.

Наступний критерій для вибору – це продуктивність, здатність за одиницю часу перекачувати певний об’єм рідини. Немає сенсу купувати для побутових цілей промислові потужні пристрої. За продуктивністю апарати розділяють на три групи:
Низькопродуктивні. Їх потужність не перевищує 50 л/хв. Техніка підходить для побутових потреб.

Середньої продуктивності. Вони працюють зі швидкістю від 50 до 80 л/хв. Такі насоси використовують на АЗС та підприємствах, щоб заправляти пальним авто, спецтранспорт.

Високої продуктивності. Ці помпи нагнітають більше ніж 90 л/хв. Вони потрібні для перекачування ПММ з одного резервуару в іншій, з ємностей для зберігання до колонок для роздачі пального.

При виборі насосв потрібно звернути увагу на напругу для його живлення. Частина моделей розрахована на роботу від акумулятора. Вони працюють на 12 або 24 В, економно використовують електроенергію. Потужні пристрої потребують підключення до електромережі на 220/230 В.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.