Новини

Розкриті вбивства, розбої та зґвалтування: яка кримінальна обстановка на Буковині

Буковинські поліцейські підбили підсумки роботи за перше півріччя 2023 року. 20 липня під головуванням керівника обласної поліції Віктора Нечитайла відбулося розширене засідання колегії ГУНП в Чернівецькій області. Під час наради обговорили результати оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів та шляхи виконання пріоритетних завдань, поставлених Міністром внутрішніх справ та Головою Національної поліції України.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Звертаючись до особового складу, начальник поліції Буковини Віктор Нечитайло зазначив, що підрозділи поліції у першому півріччі цього року спрацювали належним чином та забезпечили виконання завдань з пріоритетних напрямів діяльності.

“Завдяки оперативній і злагодженій роботі підрозділів поліції були розкриті всі вбивства (10), тяжкі тілесні ушкодження (9), розбійні напади (2), грабежі (6) та зґвалтування (1). Проведені превентивні заходи посприяли досягненню зниження злочинів у громадських місцях та на вулицях. Також спостерігаємо позитивну динаміку з виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин та наркозлочинів. Водночас оцінювання нашої роботи залежить від рівня довіри населення, тому продовжуємо ефективно працювати задля безпеки кожного громадянина”, – підкреслив Віктор Нечитайло.

Також начальник поліції Чернівецької області акцентував увагу на дотриманні дисципліни та законності особовим складом. На будь-які правопорушення, скоєні поліцейськими, буде миттєва реакція та відповідне покарання, згідно чинного законодавства.

Зазначимо, що у першому півріччі 2023 року до підрозділів обласного управління Нацполіції надійшло майже 43 тисячі заяв і повідомлень громадян. Серед них 13 308 звернень містили ознаки кримінальних правопорушень, ще 5 641 – адміністративних.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.