Новини

Порушив ПДР та хотів дати хабар поліцейським: у Чернівцях судитимуть порушника

Слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт відносно жителя Вижниччини за надання неправомірної вигоди поліцейським.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

9 червня в селищі Путила порушник-водій для уникнення адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху запропонував працівникам поліції гроші. Правоохоронці зібрали всі докази протиправних дії чоловіка та скерували матеріали провадження до суду для розгляду.

Під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із забезпеченням безпеки дорожнього руху, співробітники групи реагування відділення № 1 (смт Путила) Вижницького районного відділу поліції в селищі Путила помітили автомобіль “ВАЗ-2109”, водій якого порушив правила зупинки авто.

В ході оформлення адміністративних матеріалів за фактом виявленого порушення, 49-річний житель села Верхній Ялівець запропонував поліцейським гроші, щоб уникнути відповідальності. Правоохоронці відмовилися від коштів та викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксували протиправні дії порушника, який поклав гроші у салон службового автомобіля.

Працівники поліції склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ознаками частини 2 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції зібрали докази протиправної поведінки буковинця та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду. Порушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснювала Вижницька окружна прокуратура.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.