Новини

Українці почали отримувати рахунки за газ з дивними боргами: що відбувається

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” виставила нові рахунки за спожитий у червні газ, проте споживачі скаржаться на зайві нарахування в платіжках.

“Нафтогаз” на своїй сторінці в Facebook повідомив, що рахунки за спожитий газ у червні 2023 сформовані. “Нагадуємо про важливість своєчасної оплати квитанцій ГК “Нафтогаз України”, – йдеться у повідомленні.

Отримати платіжку можна кількома способами: в особистому кабінеті на my.gas.ua (номер особового рахунку можна дізнаись на сайті, у чатботі або контакт-центрі); у чатботі GASUA у Viber, Telegram і NaftogazGasSupply у Facebook Messenger.

При цьому “Укрпоштою” отримати платіжку можна після 20-го числа поточного місяця, лише в тих областях, де відсутні активні бойові дії. Також побачити розрахунки можна у терміналах самообслуговування “ПриватБанк”, “Ощадбанк” та EasyPay, та відділеннях “Ощадбанк”, “Нова пошта” та ПУ .

В той же час у коментарях в соціальних мережах споживачі почали писати про отримання платіжок із зайвими нарахуваннями, навіть попри своєчасну передачу показників лічильника.

“Рахунки ви висилати вмієте, а перерахунок коли зробите? Скільки до вас можна звертатися? Сил ніяких. Заберіть незрозумілий борг в 11 тисяч”, – пише Ксенія.

“Ви мені не правильно розрахували показники. Я вам надсилав одні з фото, а ви прийняли на 100 кубів більше”, – зазначив у коментарях Олександр.

Споживачі зазначають, що виникає плутанина у передачі показників облгазу, який раніше був постачальником газу та компанією “Нафтогаз України”, до якої перейшло обслуговування майже всіх споживачів в Україні.

Таким чином, деякі українці передають показники старому постачальнику, а “Нафтогаз” бере для розрахунку інші показники.

“Більше вам покази лічильника передавати не буду, ви кинули людей, а тепер кажете звертатися до облгазу. Вам був поданий нормальний показник в 133 куб, а облгаз дав розрахунок лише в 2 куб”, – поділився розгніваний споживач Роман.

В свою чергу в “Газопостачальній компанії “Нафтогаз України” відповідають споживачам, що їм “прикро, що сталася така ситуація” і просять клієнтів надати номер особового рахунку для з’ясування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.