Новини

Опалювальний сезон під загрозою: влада Чернівців планує звернутися до уряду щодо погашення боргу

Фото з фб-сторінки МКП “Чернівцітеплокомуненерго”

Чернівецький виконком планує звернутися до Кабміну щодо виділення коштів на покриття різниці в тарифі на послуги з теплопостачання.

Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті міськради, пише molbuk.ua

У проєкті рішення зазначається, що місто впродовж двох опалювальних сезонів утримувало попередній тариф на тепло і надавало з місцевого бюджету підтримку МКП “Теплокомуненерго”. Відповідно, мешканці безперебійно отримували теплопостачання.

Разом із тим, держава не виконала взяті на себе зобов’язання по компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання за 2022 і 2023 роки, йдеться у проєкті рішення. Це призвело до зростання заборгованості підприємства за природний газ.

Обсяг заборгованості різниці в тарифах станом на 1 липня 2023 року перед комунальним підприємством Чернівецької міської ради склала понад 333,3 мільйони гривень.

“За таких умов підготовка до опалювального сезону 2023-2024 років, його початок та проходження перебувають під загрозою зриву”, – зазначають у проєкті рішення.

У зв’язку з цим виконком має намір звернутися до уряду з проханням погасити борг із різниці у тарифах на суму 333,3 мільйони гривень до 1 вересня.

Раніше міський голова Роман Клічук розповів, чи може для чернівчан подорожчати тепло.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.