Новини

Як вибрати серверну шафу*

Серверна шафа — це спеціальна конструкція, яка є невід’ємною частиною будь-якої сучасної ІТ-інфраструктури. Вона призначена для розміщення та захисту мережевого та серверного обладнання. Виглядає шафа для сервера як збірна або суцільнозварна металоконструкція настінного або підлогового виконання, на якій розміщують сервери та телекомунікаційне обладнання.

Для чого використовуються шафа серверна?

Серверна шафа дозволяє:
ефективно розташувати мережеве обладнання в обмеженому просторі;

мати зручний доступ до пристроїв, які знаходяться в середині шафи;

створити оптимальні умови для роботи апаратури, забезпечуючи необхідну вентиляцію або охолодження, а також захист від перепадів напруги та електромагнітних впливів;

створити оптимальні умови для роботи апаратури, забезпечуючи необхідну вентиляцію або охолодження, а також захист від перепадів напруги та електромагнітних впливів;

захистити обладнання від пилу, вологи, а також несанкціонованого доступу.

Серверні шафи мають стандартну ширину 19 дюймів, але можуть відрізнятися за висотою (вимірюється в одиницях U) та глибиною. Зазвичай шафи для серверів мають висоту від 12 до 47 U і глибину від 600 до 1200 мм.

Види серверних шаф

Серверні шафи можна поділити на два основних види: підлогові та настінні. Підлогові шафи для мережевого обладнання мають великі розміри та високу місткість. Вони кріпляться до підлоги або встановлюються на платформу, що забезпечує їх стабільність. Настінні шафи мають менші розміри та нижчу місткість. Вони прикріплюються до стіни, що дозволяє заощадити простір.

Також телекомунікаційні шафи та стійки класифікуються за конструкцією. Бувають відкриті (без стінок і дверей) та закриті конструкції (з суцільними або перфорованими стінками та дверями). Вибір конструкції залежить від потреб користувача. Відкриті шафи забезпечують кращу вентиляцію, але менше захищають обладнання від забруднення, а також несанкціонованого доступу. Закриті шафи більш надійні, але потребують встановлення систем додаткового охолодження, щоб уникнути перегрівання пристроїв.

На які моменти звернути увагу при підборі серверної шафи високої якості?

Щоб правильно обрати серверну шафу, яка відповідала б вашим потребам, вам слід врахувати декілька факторів. По-перше, зверніть увагу на розміри шафи та того обладнання, яке ви хочете в ній розмістити. Не забудьте врахувати можливе збільшення кількості обладнання в майбутньому. По-друге, переконайтеся, що шафа для серверного обладнання має достатню вентиляцію, щоб уникнути перегрівання пристроїв. Якщо ви хочете забезпечити пасивне охолодження, обирайте шафу з перфорованими стінками та дверями. Якщо ж ви обираєте шафу з глухими стінками й дверями, вам знадобиться додаткова система охолодження. По-третє, подумайте про те, як ви будете проводити та закріплювати кабелі в шафі. Вам потрібно передбачити достатньо простору для прокладання кабелів і їх фіксації. Для цього вам можуть знадобитися спеціальні елементи для організації кабельної системи, такі як патч-панелі, кабельні органайзери, кабельні коробки тощо.

Як купити шафу серверну в Києві та Україні

Важливо, щоб шафа серверна була виготовлена з міцних та довговічних матеріалів та за дотриманням всіх стандартів. Тому ми рекомендуємо замовляти її тільки у перевірених виробників. Так ви будете впевнені в якості товару, який вам пропонують, а також зможете зекономити та придбати шафу без націнок.

Замовити серверні шафи та стійки пропонує компанія УХЛ-МАШ. Це український виробник, який виготовляє якісні металеві меблі за доступними цінами. Всі товари мають відповідні сертифікати та гарантію якості. Купити шафу серверну можна в будь-якому місті — доставка здійснюється по всій країні.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.