Новини

У мерії досі не знають, на скільки можуть підвищитися тарифи на воду для чернівчан

У мерії Чернівців досі не знають, чи підвищаться і на скільки саме тарифи на воду для чернівчан.

Про це повідомили у департаменті інфраструктури та будівництва міськради, пише molbuk.ua

Зазначають, що відповідних документів про розмір тарифів від НКРЕП ще немає.

“Водоканал досі не отримав офіційних документів щодо тарифів водопостачання і водовідведення. На жаль, станом на зараз володіємо такою ж інформацією, як і всі: НКРЕП опублікував постанову, але без розрахунків; центральна влада виступила проти зміни тарифів”, – повідомили у департаменті і пообіцяли публічно розповісти про тарифи, коли матимуть точну інформацію.

Як відомо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові тарифи на воду. Зростання вартості водопостачання може стосуватися і чернівчан.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання регулятора 29 червня.

Зокрема, нові тарифи встановили загалом для 33 водоканалів та АТ “Укрзалізниця”. Середньозважене зростання склало 32%. У цьому переліку є й КП “Чернівціводоканал”.

Тарифи підвищуватимуть поетапно: з 1 липня та з 1 вересня.

На першому (з 1 липня до 31 серпня 2023 року) на зміну тарифів вплинуть такі чинники як: збільшення вартості електроенергії; зростання вартості реагентів; зміна обсягів реалізації.

На другому (з 1 вересня 2023 року): зміна оплати праці; актуалізація витрат для виконання зобов’язань за кредитними угодами з міжнародними фінансовими організаціями.

Наразі чернівчани сплачують за воду 27,9 грн (водопостачання — 17,9, водовідведення — 10). Тариф може зрости до 32 гривень за куб водопостачання та водовідведення.

Тим часом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав зростання тарифів на воду неприйнятним та доручив міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду рішення щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.