Новини

Навіщо перезавантажувати смартфон: ви здивуєтеся, які переваги дає ця процедура

Більшість користувачів смартфонів навіть не замислюються про наявність функції перезавантаження на їх пристроях. Ми звикли, що, на відміну від ноутбуків чи комп’ютерів, наші телефони працюють безперервно в режимі нон-стоп. Проте, час від часу все ж корисно перезавантажуватися.

У більшості ситуацій перезавантаження є першою рекомендаційною дією при виникненні будь-яких проблем зі смартфоном. Однак на практиці перезавантаження також є корисним профілактичним заходом, особливо якщо у вас старий або телефон зі слабким процесором.

Чому потрібно перезавантажувати смартфон

Перша причина – завантаження на телефон вірусу або шкідливого додатка. Ви, можливо, пам’ятаєте скандал з Pegasus, коли хакери та спецслужби стежили за політиками, журналістами та активістами через їхні iPhone. В результаті з’ясувалося, що перезавантаження пристрою може допомогти запобігти прослуховуванню і витоку даних.

Фахівці пояснили, що віруси мешкають в оперативній пам’яті (ОЗУ) смартфона, яка залежить від того, чи увімкнено пристрій, чи ні. Тому перезавантаження може відключити небезпечну програму, якщо така є на вашому пристрої.

Друга причина – підвисання. Якщо ваш телефон завис або почав “гальмувати” при відкритті додатків або перемиканні між ними, то його можна вимкнути і знову включити. Телефон вивантажить додатки з оперативної пам’яті і почне працювати швидше.

Якщо ви не можете точно визначити, який додаток працює на вашому телефоні не так, як треба, то замість того, щоб “ритися” в налаштуваннях, можна просто витратити 20-30 секунд на перезавантаження смартфона. Тим паче, вам нічого для цього не потрібно. Досить просто вимкнути його, включити і піти займатися своїми справами.

Як часто потрібно перезавантажувати смартфон

На відміну від комп’ютерів або ноутбуків, смартфони та інші мобільні пристрої практично ніколи не перезавантажуються, тому що більшу частину часу вони знаходяться в режимі очікування.

Зазвичай рекомендується перезавантажувати смартфон хоча б один раз кожні декілька тижнів, щоб оновити систему і очистити ОЗУ від тимчасових файлів і кешу. Однак частота перезавантажень може бути як вище, так і нижче – знайдіть оптимальний для себе графік перезавантажень, який відповідає вашим потребам і допомагає підтримувати стабільну роботу смартфона.

До речі, аналогічна процедура актуальна не тільки для смартфонів, але і для планшетів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.