Новини

Бісові щасливчики. 10 мільярдерів, які розбагатіли завдяки неймовірній удачі

Кожен мільярдер пишається своїм шляхом до успіху. Бо для того щоб побудувати бізнес або досягти успіху у творчості, знадобиться чимало особистих якостей. Проте і без фортуни тут не обійтися.

Безсумнівно, розум, наполегливість і стратегічне планування є життєво важливими складовими успіху, однак у світі бізнесу та підприємництва не можна обходити поза увагою вплив удачі або сприятливих обставин.

Декотрі мільярдери зобов’язані своїми статками не тільки завдяки діловій хватці, а й непередбачуваним поворотам долі, пише NV.

10 мільярдерів, яким удача допомогла розбагатіти

Едуардо Саверін

Саверін народився в Бразилії, але в 1992 році переїхав до США. Він познайомився з Марком Цукербергом, коли обидва навчалися в Гарварді, і в 2004 році вони стали співзасновниками Facebook. Спочатку він виступав як бізнес-менеджер майбутнього гіганта соціальних мереж.

Незважаючи на запеклу юридичну боротьбу, в результаті якої він був відсторонений від керівництва Facebook, Саверін зберіг значну частину акцій компанії.

Вибухове зростання Facebook перетворило ці акції на багатомільярдні статки. Статки Саверіна на 2023 рік оцінюють у $17 млрд.

П’єр Омідьяр

Омідьяр, американець іранського походження, який народився в Парижі, заснував сайт аукціонів eBay 1995 року як хобі на півставки.

Коли онлайнова торгівля почала набирати обертів, eBay швидко став значущим гравцем, перетворивши Омідьяра на мільярдера. Наразі його чиста вартість становить майже $22 млрд.

Опра Вінфрі

Знаменита Опра народилася в бідності в штаті Міссісіпі, Вінфрі почала свою медіакар’єру на радіо, а потім перейшла на телебачення.

Історія Вінфрі — це історія незвичайних обставин, коли вона з важкого дитинства перетворилася на медіамагната. Її статки надійшли завдяки її успішному денному ток-шоу та іншим інвестиціям у ЗМІ. Вінфрі опинилася в потрібному місці і в потрібний час у процесі еволюції телевізійних ток-шоу, що значною мірою сприяло її статусу мільярдера.

Різні інші підприємства, включно з її мережею OWN, забезпечили їй статки у $2,7 млрд.

Самнер Редстоун

Редстоун вдало успадкував кінобізнес свого батька, який він перетворив на глобальну медіаімперію.

Самнер Редстоун народився в Бостоні 1923 року, отримав в управління мережу кінотеатрів “drive-in” свого батька і перетворив її на провідний медіаконгломерат National Amusements, що контролює CBS і Viacom. Його статки оцінюють у $3 млрд.

Jay-Z

Jay-Z виріс у Брукліні, Нью-Йорк, і музика стала його способом втечі з неблагополучного району.

У 1995 році він став одним із засновників компанії Roc-A-Fella Records для випуску своєї музики, і відтоді його ділові підприємства розширювалися.

Його різноманітні заняття, від музики до потокового сервісу Tidal і шампанського Armand de Brignac, принесли йому приблизно $1,4 млрд.

Масайоші Сон

Сон народився в сім’ї корейських іммігрантів у Японії. Після навчання у США Сон повернувся до Японії і 1981 року заснував компанію SoftBank.

Незважаючи на деякі невдачі в бізнесі, успішні інвестиції в такі компанії, як Alibaba, призвели до того, що статки Сона зросли приблизно до $45 млрд.

Дж. К. Роулінг

Роулінг народилася в Англії і тривалий час була пересічною домогосподаркою.

Вона замислила ідею створення Гаррі Поттера під час затримки поїзда 1990 року. Саме щасливий випадок, коли її рукопис потрапив до рук потрібних людей, привів до її всесвітнього визнання.

Сім книг стали величезним успіхом і створили масштабну франшизу. Статки Роулінг перевищують $1 млрд, навіть після значних благодійних пожертвувань.

Ілон Маск

Знаменитий Ілон Маск народився в Південній Африці, а потім переїхав до США, щоб навчатися в Пенсільванському університеті.

Розвиток інтернету та його впровадження в повсякденне життя було удачею, яку Маск використав з вигодою для себе, і це принесло йому значне багатство.

Ставши одним із засновників компанії PayPal і продавши її eBay, Маск продовжив керувати такими компаніями, як Tesla і SpaceX. Він також купив популярну соцмережу Twitter.

Станом на 2023 рік його статки оцінюють у $300 млрд, що робить його одним із найзаможніших людей у світі.

Даніель Ек

Шведський підприємець Ек став одним із засновників компанії Spotify 2006 року.

Його бачення, у поєднанні зі своєчасним переходом від фізичних форматів музики до цифрових, стало вдалою комбінацією, яка зробила Ека мільярдером.

У 2018 році гігант потокового мовлення музики вийшов на біржу, що значно збільшило статки Ека. Станом на 2023 рік його чиста вартість оцінюється в $4,5 млрд.

Ма Хуатен

Також відомий як Поні Ма, китайський технологічний бізнесмен став співзасновником компанії Tencent 1998 року.

Засновнику Tencent поталанило осідлати першу хвилю поширення інтернету в Китаї, запустивши такі успішні продукти, як QQ Messenger і WeChat. Вибухове зростання китайської бази користувачів інтернету зробило Ма одним із найбагатших людей у світі.

У міру того як у Китаї зростало використання Інтернету, зростали і статки Ма, завдяки величезній популярності продуктів Tencent, яку-от WeChat. За різними оцінками, його статки у 2023 році становитимуть приблизно $70 млрд.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.