Новини

Під час повстання Пригожина західні союзники просили Україну не бити по Росії – CNN

Західні союзники порадили Україні не завдавати ударів по Росії під час бунту ватажка “Вагнера” Євгена Пригожина. Зазначається, що з українськими офіційними особами з цього приводу комунікували на різних рівнях.

Про це повідомляє CNN з посиланням на західного чиновника.

Видання пише, що з українськими офіційними особами на різних рівнях проводили “роз’яснювальну роботу”, під час якої союзники застерігали їх від того, щоб Київ не скористався хаосом для ударів усередині Росії. Мовляв, вони побоювалися, що Україну і захід звинуватять у допомозі ватажкові “вагнерівців” Євгену Пригожину.

“Побоювання полягали в тому, що Україна і Захід розглядатимуться як такі, що допомагають Пригожину і загрожують суверенітету Росії”, – наголошують у статті.

Один із чиновників заявив, що у посланні просили “не розгойдувати човен”. За словами джерела, послання було передано на рівні міністрів закордонних справ, депутатів та через послів. Союзники також застерігали українців від провокування ситуації.

“Послання було не розгойдувати тут човен, це внутрішня справа Росії. Союзники попереджали українців не провокувати ситуацію. Використовуйте можливості на території України, але не втягуйтеся у внутрішні справи і не наносьте удари по наступальних військових об’єктах всередині Росії”, – наголосив чиновник.

Що більше – Захід не хотів підживлювати російський наратив про те, що це нібито була його ініціатива.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.