Новини

Краще видно і не стирається: розмітку на дорогах Чернівців хочуть робити холодним пластиком

У Чернівцях на дорогах з капітальним ремонтом розмітку наносять не звичайною фарбою, а холодним пластиком.

Про це molbuk.ua розповів Директор комунального підприємства “МіськШЕП” Григорій Оробець.

У Чернівцях продовжують оновлювати дорожню розмітку на дорогах. МіськШЕП наносить її дорожньою фарбою. У цьому сезоні працівники підприємства вже виконали роботи на різних вулицях міста: Комарова, Південно-Кільцевій, Героїв Майдану, Головній, Руській, Старожучківський Шлях, Галицький Шлях.

“Зараз розмітку малюють переважно фарбою, але на дорогах з капітальним ремонтом вже використовують холодний пластик. Поступово всю розмітку будуть робити пластиком. Ця технологія використання холодного пластику є перспективною для оновлення дорожньої розмітки і має чимало переваг. У холодного пластику досить висока зносостійкість розмічального покриття, еластичність і морозостійкість. Розмітка із холодного пластику має світловідбивальний шар і керамічні частинки, які майже не стираються”, – каже Григорій Оробець.

Фахівці зазначають, що така дорожня розмітка служить набагато довше, ніж звичайна.

“У нічний час доби чернівчани ідеально будуть бачити всю дорожню розмітку за далекого або ближнього світла фар. Така дорожня розмітка служить набагато довше: якщо звичайна розмітка тримається від 3 до 6 місяців, то з холодного пластику – від 8 місяців до 3 років. Технологію холодного пластику можна використовувати для нанесення поздовжньої розмітки, стоп-ліній, пішохідних переходів, стрілок напрямку руху”, – пояснює Григорій Оробець.

Минулого року комунальники вже нанесли розмітку холодним пластиком на вул. Воробкевича, вул. Фізкультурній, перехрестя вул.Сторожинецька – вул.Садова – вул.Героїв Майдану, вул. Каспрука, вул. Канівська — загалом понад 2000 м². Цьогоріч такі роботи продовжили, близько місяця тому за цим методом оновили розмітку на просп. Незалежності, а також на вул. Небесної Сотні, вул. Гузар, вул. Полєтаєва. Навіть попри те, що ця технологія потребує дорогого обладнання, яке потрібно закупити, ця розмітка себе виправдовує, тому будемо і надалі працювати над використанням та вдосконаленням такого методу”, — каже Григорій Оробець.
Оновлювати дорожню розмітку комунальники будуть й на інших вулицях Чернівців.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.