Новини

«Для нас це навіть мало»: у чернівецькому ліцеї вісім учнів склали два предмети НМТ на 200 балів

Остаточних результатів Національного мультипредметного тесту ще немає, проте успіхи вже є. П’ятеро учнів ліцею №1 у Чернівцях склали математику на 200 балів та ще троє – українську мову на максимальний результат.

Про це йдеться в публікації ” “.

Читайте також: ЧНУ – в десятці лідерів: опублікували рейтинг найкращих вишів України у 2023 році

“Хоч наш заклад має фізико-математичние спрямування, проте, окрім профільних предметів, ми також приділяємо багато уваги загальній освіті. Для нас це важливо, адже дитина тоді може обрати якийсь інший напрямок у продовженні освіти. Особливо важливе гасло: “Мова має значення”. Національний мультипредметний тест ще не завершився, але вже маємо результат – п’ять учнів змогли набрати 200 балів з математики. Є й троє учнів, які склали українську мову на 200 балів”, – каже директорка ліцею №1 Наталія Кінащук.

Директорка зізнається, що ця цифра підтверджує високий рівень освіти, який надають у ліцеї.

“Для нас це навіть мало. Ця цифра підтверджує рівень якості закладу. Цьогоріч у порівнянні з минулим роком дещо ускладнили завдання. Також жорстка шкала щодо оцінювання, адже одна помилка знижує кінцевий показник з 200 до 193 балів. Це боляче, адже якщо дитина допускає механічну помилку, її результат знижується на сім балів. Тих, хто має 193 і вище, серед наших учнів також багато”, – зазначає Н. Кінащук.

200 балів з математики отримали Олеся Мельник, Максим Шилепницький, Олександр Дубчак, Станіслав Мунтян, Володимир Дудко. З української мови на максимум НМТ здали Аліса Ротар, Ігор Булат, Богдан Лукавецький.

Пані Наталія говорить, що багато факторів впливають на дитину під час складання тесту.

“Результат у 200 балів залежить від багатьох факторів, як-от, повітряна тривога, моральний стан дитини, може, батько чи хтось із близьких на фронті 0 усе це хвилювання, які позначаються на результаті. За такими предметами, як математика й фізика, ми завжди у 25-тці найуспішніших”, – каже директорка.

“Очікував на 200 балів”

Максим Шилепницький, випускник Чернівецького ліцею №1, склав НМТ з математики на 200 балів.

“Тест був легким, готувався до нього без додаткових занять. Лиш постійно відвідував пари в ліцеї. З математики важких завдань не було. 200 балів – це хороший результат, на який я сподівався. Далі планую вступати у Львівську політехніку, але у виборі спеціальності ще вагаюсь. Це буде або прикладна математика, або комп’ютерна інженерія, або інженерія програмного забезпечення”, – каже Максим.

Володимир Дудко також склав мультипредметний тест з математики на 200 балів.

“Готувався з репетиторами, постійно виконував завдання. Також допомагали вчителі. З тесту для мене найважчою була тема комбінаторики. У порівнянні з минулим роком тест був важчий, але якщо порівнювати із зовнішнім незалежним оцінюванням, то легший. Цих 200 балів я взагалі не очікував, хоча планував скласти тест на високий рівень – від 180. Спочатку не повірив, що отримав 200 балів. Потім ще раз переглянув результат і впевнився в цьому. Був дуже радий”, – говорить Володимир.

Далі хлопець планує вступати або в Чернівецький національний університет, або у Львівську політехніку на спеціальність пов’язану з інформаційними технологіями.

Аліса Ротар

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.