Новини

«Напруга спадає»: генерал прокоментував ситуацію з російськими військами біля кордонів України

Концентрація військ Росії біля кордонів України була потрібна Кремлю лише для залякування та шантажу, зараз напруга спадає.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів ексглава Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Віктор Гвоздь.

“Якби це стосувалося військ США або Франції, де спочатку має прийти хороша логістика, організувати їм табори, пайки з шоколадом, то тут би стояло питання, скільки платник податків може утримувати ці війська біля кордонів. Стосовно ж російських військ, то вони в наметах можуть жити дуже довго, їсти гречану кашу 1950 року, яка зберігається на складах, і в цьому плані вони відрізняються. А якщо серйозно – дійсно, напруга потроху спадає”, – зазначив генерал.

За його словами, Кремль використовував політику шантажу, “яка відома з радянських часів, починаючи з Суецької кризи, коли Хрущов ядерним шантажем змусив зупинитися через американців французькі і британські війська, і Карибська криза тощо”

“Таким чином вчинила Росія і цього разу. Це було для залякування і шантажу, для того щоб світова спільнота пішла на вигідні умови щодо Росії, і ми вже чуємо, що секторальні санкції не будуть запроваджувати. Нам треба звикати, що на східному кордоні пролягатиме лінія протистояння між Заходом і Сходом, як колись проходила в Центральній Європі, і там було не 100 тис., а мільйонне угруповання. Проте, потрібно бути готовими до відбиття наступу, стежити за їхніми пересуваннями”, – підкреслив Гвоздь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.