Новини

На Буковині чоловік двічі відмовився отримувати повістку: говорив, що не дозволяє віра

У Чернівцях чоловік двічі відмовився від отримання повістки. Обгрунтовував це тим, що його віра не дозволяє взяти зброю до рук. Чернівчанин двічі проходив медичний огляд військово-лікарською комісією, яка визнала його придатним до військової служби.

Про це йдеться у вироку Глибоцького районного суду від 19 червня 2023 року, пише molbuk.ua

Вперше чолвоік відмовився від отримання повістки 31 січня 2023 року, після того, як пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією, яка визнала його придатним до військової служби.

3 квітня 2023 року військовозобов`язаний овторно пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією з метою визначення ступеню придатності до військової служби у Збройних Силах України, за результатами якої був знову визнаний придатним.

14 квітня 2023 року при врученні йому повістки про явку на 17 квітня 2023 року для подальшого відправлення у в/ч для проходження військової служби за мобілізацією,чоловік повторно категорично відмовився від отримання повістки, у зв`язку з чим працівникамцентру комплектування було складено акт про відмову від отримання повістки для призову за мобілізацією, листа доведення про кримінальну відповідальність за ухилення від призову за мобілізацією.

Чоловік пояснив це тим, що його віра забороняє йому йти на війну та брати зборю в руки.

Його визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України і призначили йому міру покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України чоловіка вирішили звільнити від відбування призначеного покарання, якщо він протягом дворічного іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.