Новини

«Це перехід на особистості»: Запаранюк відреагував на звинувачення директора «Машзаводу»

Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк назвав звинувачення на свою адресу директора “Машзаводу” Віктора Сідляра у доведенні підприємства до банкрутства “переходом на особистості”.

Про це Руслан Запаранюк сказав у коментарі molbuk.ua

За словами очільника ОВА, Віктор Сідляр знає процедуру зняття та накладення санкцій, тож чудово розуміє, що ОВА і особисто сам Руслан Запаранюк не може безпосередньо вплинути на це.

“Віктор Сідляр дуже добре ознайомлений із тим, як накладаються і знімаються санкції. Він дуже добре інформований, що і як відбувається і все прекрасно розуміє. Тож зараз він просто перейшов на особистості. От і все”, – сказав посадовець.

Р. Запаранюк наголосив, що процес накладення санкцій на ТОВ “Машзавод” розпочався ще до призначення його на посаду голови ОВА, – і про це Віктор Сідляр теж знає.

“Просто проаналізуйте, хто накладає санкції, хто знімає, яка це процедура, хто задіяний у цих процесах, коли вони були накладені… Зрештою, Віктор Сідляр сам сказав, коли вони були накладені, коли це все готувалося, – ще до того, як я був головою ОВА. Він же це чітко сам сказав. Але звинувачує в усьому цьому мене. Це, знаєте, якийсь абсурд. І перейти на особистості у публічній площині – вважаю, що це не є порядно і правильно.

А те, що всі підприємства мають працювати, – ну звісно, що мають працювати. Наші податки до бюджету – це наш добробут і так само допомога фронту. Але є відповідні компетентні органи, які ухвалюють щодо цього питання рішення. Він це теж дуже добре знає. Просто дуже сильно нервує з цього приводу. Тому що не все ж так просто, як він розказує.

Адже питання зняття санкцій залежить не тільки від мене особисто чи від ОВА. Є відповідні компетентні органи, які готують подання, які знімають і накладають санкції. Там є певна процедура. У цих питаннях абсолютно, у жодній області не задіяний голова ОВА. І він це теж знає дуже добре. Але це його особиста позиція – ось така. Це просто перехід на особистості. Це от, знаєте, коли людина не має аргументів, вона починає переходити на особистості”, – висловився Руслан Запаранюк.

Він пообіцяв, що ОВА невдовзі опублікує офіційну позицію з цього приводу.

Накладення санкцій на ТОВ “Машзавод”: що відомо

Торік 19 жовтня чернівецьке підприємство “Машзавод” потрапило в санкційний список РНБО.

Голова ОВА Руслан Запаранюк зазначив, що введення санкцій проти “Машзаводу” було несподіваним.

За словами директора Чернівецького “Машзаводу” Віктор Сідляра, логічних пояснень щодо накладених санкцій на підприємство немає.

Наприкінці січня стало відомо, що Радою національною безпеки та оборони України було знято санкції з чернівецького ТОВ “Машзавод”. Тоді Руслан Запаранюк звернувся до президента України з метою підписати указ про зняття санкцій.

Учора, 14 червня, директор підприємства Віктор Сідляр звинуватив очільника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка в тому, що “Машзавод” на межі банкрутства.

Мовляв, з часу, як наклали санкції на “Машзавод”, окрім розмов зі сторони місцевої влади, більше нічого немає.

“Ми надсилали листи президенту, прем’єрміністру, першому віцепрем’єрміністру, голові РНБО, голові СБУ. Я сам був в Руслана Васильовича мільйон разів. Він мені постійно казав: “Дайте день-два, дайте тиждень, дайте місяць”. Так тривало майже пів року. Банки нам виставляють претензії: “Платіть відсотки, гасіть тіло кредиту”. В цей час кошти, які заходять, не пускають нам на рахунок, а кладуть на позабюджетний рахунок. Ним не можна скористатися. Тобто кошти заходять, з нас кошти списують, ми платимо заробітну плату, платимо комунальні, бензин, треба обслуговувати завод, а до нас ці гроші до доходять, – говорить В. Сідляр.

Коли я прийшов, кажу: “Руслане Васильовичу, ну хоча би щось зробіть. Це незаконно, гроші мають заходити”. Я просив, щоб організували зустріч, наприклад, з банкірами. Давайте зберемо хоч одну нараду щодо діяльності “Машзаводу”. Проте крім розмов, – нічого. Ну давайте разом поїдемо, подзвоніть, організуйте мені зустріч в Офісі Президента, чи в Нацбанку. Жодного разу нічого такого не було. Ну як мені ще звертатися? Губернатор каже: “Що ви нічого не розумієте, я за вас! Я за вас так працюю, що в мене спина болить”. Голова ОВА може набрати президента і домовитися про зустріч. Я не можу”.

Віктор Сідляр говорить, що підприємство на межі банкрутства.

“Я просив у Руслана Запаранюка показати хоч один лист до президента, до прем’єр-міністра. Мені не надали жодного листа. Дзвониш у Київ, а вони питають, де ваш губернатор? Ну, з іншого боку, я прошу за себе, а коли це звернеться офіційна особа, якій надані всі повноваження в області, це інша справа. Я вважаю, що завод доводять до банкрутства. Завод поки живе з тих коштів, які в нас лежали на рахунку до санкцій. У нас був такий запас, що ми вісім місяців тримаємося. Ви уявляєте, на якому ми підйомі були? Все, край. Далі вже не можемо”, – запевняє керівник “Машзаводу”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.