Новини

В “Укрзалізниці” викрили корупцію на понад 200 мільйонів гривень

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили випадок масштабної корупції в “Укрзалізниці” на суму 206 млн грн при закупівлі газу для потреб підприємства.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, наразі у справі підозрюються чотири особи. Зазначається, що основою схеми став базовий договір закупівлі, до якого підписувались додаткові угоди. В НАБУ пояснили, що схема діяла з 2016 по 2020 роки, а розслідування антикорупційні органи розпочали у лютому 2020 року.

“Це використали співучасники злочину, щоб не проводити відкритих торгів та систематично купувати газ за завищеними цінами. Цінова різниця розподілялась між учасниками оборудки”, – йдеться в повідомленні.

Станом на зараз до кримінальної відповідальності за корупційні злочини притягується майже кожен очільник філії “Центр забезпечення виробництва” АТ “Укрзалізниця”, який очолював підприємство з 2015 року і донині. Загалом це 8 осіб. Філія здійснює централізовані закупівлі для компанії.

“НАБУ неодноразово зверталось до Уряду з рекомендаціями щодо усунення причин і умов, які сприяють корупції в УЗ. Надані рекомендації залишаються актуальними”, – додали в НАБУ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.