Новини

Що буде з клубом у мікрорайоні Чернівців: місцеві побоюються, що його хочуть продати

У Чернівцях реорганізували 15 культурних закладів. Частину з них об’єднали. Два клуби закриють і створять центр культурних послуг. Зокрема, до центру національної культури “Роша” доєднали клуби мікрорайонів Роша Стинка та Цецино.

Про це йдеться у публікації ” ” від 8 червня, пише molbuk.ua

Клуб можуть передати сусідній школі

Реорганізацію розробляли в міському управлінні культури. Як розповіла очільниця управління Юлія Сафтенко, немає фінансів для того, щоби приміщення клубів “Роша Стинка” та “Цецино” довести до конкурентного вигляду. Тому їх мають звільнити впродовж двох місяців. Будівлі ж переходять до управління комунального майна міськради.

Досі у приміщенні клубу “Роша-Стинка”, що на вулиці Сокирянській, 20, проводив репетиції оркестр народної музики “Мерцишор”. Відтепер музиканти займатимуться у будинку культури “Роша”.

Поміж тим, місцеві мешканці побоюються, що будівлю продадуть у приватні руки. Вона хоч і збудована ще за австрійської доби, та за наявності коштів її можна привести до ладу.

Чи справді це так, з’ясовував ” “.

За словами Юлії Сафтенко, управління культури запропонувало мерії передати “Рошу-Стинку” на баланс управління освіти. Неподалік – гімназія №2 (колишня школа №17), в якій немає актового залу, тож усі культурні заходи колектив проводить у приміщенні клубу.

“А “Цецино” запропонували передати управлінню охорони здоров’я, щоби зробити там щось на кшталт мініамбулаторії, бо в тому районі немає”, – додає чиновниця.

“Будемо пильно стежити”

Юлія Сафтенко переконана: приміщення клубу не продадуть, громадськість не дозволить. А от реорганізація була вже просто необхідна.

“Таку операцію, як продаж комунального майна, не можна приховати. І громадськість, у тому числі і я, будемо пильно стежити за цим. Я тільки за те, щоби будівля залишилася власністю громади. А от яким буде її призначення, треба вирішувати. Ми свої пропозиції надали.

Що ж до реорганізації, то ми довго готувалися, прораховували багато пропозицій. Вона відбулася, щоби поховати радянщину і дати можливість працівникам культури діяти в новому ритмі, надавати якісні культурні послуги.

Я не можу сказати, що у приміщенні клубу “Роша-Стинка” критично протікав дах, як це було, до прикладу, у 3-ій музичній школі в Садгорі, коли терміново виділяли кошти, інакше там би все залило. Та все ж це старезне приміщення, яке давно не ремонтували. У гуртки не ходили діти. Доводилося заклад з останніх сил тягнути, щоби достойно звітувати”, – пояснює чиновниця.
Усі ставки й працівники будуть збережені. Їм запропонують рівноцінні посади.

Коментарі:

Юрій Лесюк, заступник міського голови:

“Поки що планів щодо продажу приміщення немає. Будемо шукати можливості більш ефективного його використання. Щодо передачі будівлі на баланс управління освіти – питання обговорюють. Хочемо, щоби приміщення працювало. Можливо, облаштуємо там позашкілля”.

Олексій Каспрук, депутат міськради:

“Я категорично проти знищення соціальної інфраструктури околиць міста: Садгори, Калічанки, Клокучки, Роші, Роші-Стинки, Гарячого Урбану, Ленківців, Рогізної. Там живуть чернівчани, наші рідні, друзі.

На жаль, сьогодні весь фінансовий ресурс міста, отриманий завдяки нашим захисникам, спрямовується на центральну частину, а в інших районах не виконуються навіть елементарні роботи з благоустрою. Влада робить “картинку”, забуваючи про тих людей, які наповнюють бюджет. Гадаю, більшість керівників міської ради навіть не бувала в цих частинах міста…”

Водночас міський голова Роман Клічук наголошує, що Чернівці стали одним із перших міст у країні, яке реорганізувало та об’єднало заклади культури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.