Новини

Стихійники майже зникли з центру Чернівців: їх масово штрафують

У центрі Чернівців зменшилася кількість стихійних продавців. У звичних місцях на вулицях Шкільній, Бандери продавців з продуктами немає.

Керівник управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради Юрій Зінченко вважає, що на зменшення стихійно торгівлі впливає постійний контроль і штрафи, пише molbuk.ua.

“Наші інспектори складають на стихійних продавців протоколи про порушення, які передбачають штраф 370 гривень. Навіть якщо ці люди не з міста, протокол надсилають на адмінкомісію за місцем проживання. Завдяки планомірній профілактичній роботі сьогодні у місті значно зменшилася кількість стихійних продавців. Штрафи дають свій результат. Звісно, є місця, де стихійники все ще з’являються, наприклад, на проспекті Незалежності, на вулиці Комарова, неподалік автовокзалу, але не так багато, як раніше. Немає продавців на алеї на вулиці Руській. З вулиці люди перейшли торгувати на ринок на Комарова, де багато років була проблема зі стихійною торгівлею. Немає стихійних продавців на вулиці на Ентузіастів, хоча її там намагалися побороти тривалий час. Я сподіваюся, що з часом питання стихійної торгівлі взагалі не поставатиме. Цьому мають посприяти і самі покупці. Якщо не буде попиту, то не буде і стихійних продавців. Не розумію людей, які купують продукти з-під ніг – з пилом та брудом, – каже Юрій Зінченко.

В управлінні благоустрою кожна ділянка закріплена за конкретним інспектором, який її контролює.

“Також реагуємо на скарги громадян щодо стихійної торгівлі. Щоб поскаржитися на стихійну торгівлю, потрібно написати заяву в управління благоустрою. Також можна звернутися в колцентр за номером 15-80, 050-222-15-80. Співпрацюємо з поліцією. Поліціянти мають право складати протоколи на порушників. Тож якщо бачите стихійних продавців, телефонуйте на лінію “102”. Дуже часто стихійні продавці виходять після 19.00, коли наших працівників немає, саме тоді варто телефонувати у поліцію”, – зазначив Юрій Зінченко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.