Новини

У Чернівціобленерго пояснили, чому просять економити світло ввечері

У Чернівціобленерго пояснили, чому просили зменшити споживання електроенергії у вечірні години.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Чернівціобленерго на сторінках у соцмережах, пише molbuk.ua

“Наше прохання викликало серед буковинців жваву дискусію. Отже, відповідаємо на ваші репліки: “Вимкніть світло у комендантську годину, буде вам економія”.

Вночі нема потреби економити, оскільки у нічні години споживання і так доволі низьке. Тому ми просимо за можливості переносити споживання електроприладів на нічний час, це допомагає збалансувати систему.

“Економимо, щоб на експорт було?” – На експорт ідуть вироблені обсяги електроенергії, які ми самі не можемо спожити. Тобто, коли маємо перевиробництво електроенергії (зазвичай у нічні та вранішні години) – надлишок продаємо.

І навпаки, у години, коли нам не вистачає виробленої електроенергії – імпортуємо. Щоправда, іноді трапляється “аврал”: учора, 7 червня ввечері уже вдруге за останній час Україна вимушена була вдатися до аварійної допомоги від енергосистеми Румунії, щоб покрити вечірній пік споживання. На сьогодні (8 червня) експорт відсутній, імпорт орієнтовно 14:00-19:00″, – пояснюють енергетики.

Також запевняють, що в екстрених відключеннях українських споживачів, зокрема й буковинців, нема потреби. Навіть, зважаючи на жахливі наслідки теракту на Каховській ГЕС, жодних масових відключень електроенергії не планується.

“Справді, у кількох південних областях через підтоплення тимчасово знеструмлене електрообладнання, є проблеми з електропостачанням та забезпеченням питної води, склалася дуже складна екологічна ситуація.

“Укренерго” разом з “Укргідроенерго” опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми. Змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка поступає в Каховське водосховище аби зменшити затоплення. Енергетики контролюють ситуацію і адекватно реагують.

Тому енергосистема працює стабільно, виробництва електроенергії вистачає для усіх потреб споживачів країни. Причин для паніки нема.

Друзі, не реагуйте на рекламні дописи у пабліках “про відключення”, які на вашому переляку просто заробляють гроші. Зберігаємо спокій і як можемо допомагаємо землякам підтоплених регіонів”, – закликають буковинців.

Раніше у Чернівціобленерго розповіли, чи будуть на Буковині погодинні відключення світла.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.