Новини

Росія запустила нову ІПСО у Facebook: хочуть викликати паніку серед українців

Росія запустила в соцмережах нову брехню про нібито загрозу хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України.

Як повідомляє “Центр стратегічних комунікацій”, в рамках нової інформаційно-психологічної операції (ІПСО) ворог запустив у Facebook рекламу, спрямовану на дискредитацію контрнаступу ЗСУ.

Зазначається, що російські фейки націлені на виклик панічних настроїв серед українців, адже в них мовиться про те, що в разі початку контрнаступу, в низці українських областей “можлива загроза хімічної атаки”.

“Для кожного з великих міст зробили окремний рекламний допис. Так, “хімічною атакою” погрожують Вінниці, Дніпру, Львову, Одесі, Івано-Франківську, Полтаві, Хмельницькому, Кривому Рогу, Ужгороду, Житомиру, Рівному, Луцьку, Черкасам, Кропивницькому, Миколаєву та областям. Такі вкиди спрямовані на нагнітання панічних настроїв у суспільстві та підштовхування до мирних переговорів на умовах РФ”, – йдеться в повідомленні.

У “Страткомі” зазначили, що російська пропаганда розповсюджується в Facebook через порожню сторінку Digital Worldclass. Ця “рекламна кампанія” була запущена 3 та 4 червня.

Експерти закликають скаржитися на подібні дописи, і не взаємодіяти з ними, коментуючи чи ставлячи реакції.

“Центр стратегічних комунікацій звертається до своїх читачів із закликом: якщо ви бачите у своїй стрічці публікації з порожніх сторінок, які мають явні ознаки фейку, пропаганди, ІПСО – не ставте їм жодних лайків і не пишіть жодних коментарів, адже будь-яка активність і взаємодія з такими постами підвищує їхню популярність. Необхідно тільки поскаржитись на публікацію”, – пояснили в “Страткомі”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.