Новини

«Тойота Прадо», на якій їздив ще Федорук, та «Рено Дастер»: які службові авто використовують чиновники мерії Чернівців

За різними департаментами та управліннями Чернівецької міськради закріплені 9 автомобілів. Ще 11 автівок визначені як чергові, тож ними можуть скористатися як представники департаментів, управлінь, так і топ-керівництво міста – мер, його заступники, секретарі міськради та виконкому.

Про це йдеться у відповіді мерії на запит molbuk.ua щодо того, на яких службових авто їздить керівництво міста.

Зокрема, зазначається, що службові автомобілі перебувають на балансі групи по транспортно-господарському обслуговуванню міськрайрад, а їхнє використання регулюється порядком, затвердженим рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.01.2016 року№57/2 “Про порядок використання автотранспорту міської ради” зі змінами.

Останні зміни в цьому порядку затвердили на виконкомі 11 квітня цього року.

До нього є два додатки: першим визначили перелік авто, закріплених за виконавчими органами міськради (із зазначенням лімітів пробігу). Другим – перелік чергових авто для обслуговування виконавчих органів міськради та окремих установ, які мають право ними користуватися.

Читайте також:

У Чернівецькій облраді розповіли, чи їздять їхні посадовці на службових авто

“Лексус” і “Шкода”: на яких службових авто їздять голова Чернівецької ОВА та його заступники

“Відповідно до вказаних переліків за міським головою, його заступниками, секретарями міської ради та виконавчого комітету не закріплені автотранспортні засоби, тому за потреби вони користуються черговими автомобілями”, – йдеться у відповіді на запит.

Згідно цих документів, мер, його заступники та секретарі міськради і виконкому можуть користуватися лише черговими службовими авто, а не тими, які закріплені за департаментами та управліннями (тобто тими, які в додатку №2).

Ліміт пробігу на місяць для кожного службового автомобіля – 1500 км (при цьому пробіг у службових відрядженнях не враховується в місячний ліміт пробігу).

Отож, згідно переліку, внесеного до додатку №1, за департаментом інфраструктури та благоустрою закріплені 3 авто. Це Mercedes-Benz 200, Тойота Прадо (на цій автівці колись їздив ексмер Чернівців Олексій Каспрук, а перед ним – Микола Федорук. Це авто міськраді подарував торговий комплекс “Епіцентр” на честь 600-річчя Чернівців) та ВАЗ-21074.

Mercedes-Benz 200. Фото ілюстративне

Тойота Прадо. Фото з архівів

ВАЗ-21074. Фото ілюстративне

За всіма іншими департаментами та управліннями закріплено по одній машині.

Зокрема, департамент урбаністики та архітектури їздить на ВАЗ-11184-116-30

Фото ілюстративне

департамент соціальної політики – на Mercedes-Benz С220,

Фото ілюстративне

управління освіти – ГАЗ 31105,

Фото ілюстративне

управління порядку та контролю за благоустроєм – ВАЗ-21070,

Фото ілюстративне

інспекція з паркування – ВАЗ-210700,

Фото ілюстративне

департамент транспорту та окремих питань комунального господарства – ВАЗ-21070.

Фото ілюстративне

Водночас представники департаментів, управлінь та топ-керівництво міста – мер, його заступники, секретарі міськради та виконкому можуть скористатися черговими машинами, перелік яких – у додатку №2.

Це, зокрема, авто марок Renault Duster, ВАЗ-21074, ВАЗ-210700, ВАЗ-21070 (два авто), Мерседес- Бенц-Віто, ГАЗ-22171 “Соболь”, УАЗ-3303, Hyundai Accent (два авто і єдині з усіх, яким збільшений ліміт пробігу до 1700 км на місяць) та ВАЗ-21093.

Renault Duster. Фото ілюстративне

ВАЗ-21074. Фото ілюстративне

Мерседес- Бенц-Віто. Фото ілюстративне

ГАЗ-22171 “Соболь”. Фото ілюстративне

УАЗ-3303. Фото ілюстративне

Hyundai Accent. Фото ілюстративне

ВАЗ-21093. Фото ілюстративне

Разом із тим, визначити кількість пального, яку витрачає під час поїздок службовим авто той чи інший посадовець, неможливо, зазначають у мерії.

“Так як шляховий лист виписується для кожного окремого автомобіля на день, а користуються ним декілька осіб, які ставлять у цьому шляховому листі свій підпис, визначити кількість пального, а відповідно, і його вартість на кожну окрему поїздку не є можливим”, – йдеться у відповіді на запит.

Проте топпосадовці часто користуються і власними авто під час роботи. Зокрема, міського голову Романа Клічука частіше в робочий час можна побачити на його MERCEDES-BENZ S 350 2017 року випуску вартістю 4 млн 155 тис грн (згідно декларації за 2019 рік).

Фото з фб-сторінки Богдана Гуцуляка

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.