Новини

Воював проти України на Донбасі: буковинця засудили до 12 років тюрми

У Волинській області до 12 років позбавлення волі засудили 31-річного жителя Буковини, який воював проти України на Донбасі, проте 2022 року повернувся назад, щоб начебто “вступити до лав ЗСУ”.

Про це повідомляє СБУ у Волинській області.

За даними СБУ, українець 2009 року виїхав до Росії. 2013 року його призвали до російської армії на строкову службу. Після цього 2016 року він підписав контракт на військову службу в окупаційній армії РФ.

Він служив у складі 20-ї окремої мотострілецької бригади (місто Волгоград). Саме це угруповання брало активну участь у війні проти України на Донбасі. Коли контракт зрадника закінчився, він вирішив повернутися до України. Сталось це на початку повномасштабної війни Росії у травні 2022 року.

За даними прокуратури Волинської області, 31-річного уродженця Чернівецької області затримали на кордоні. На суді підозрюваний заявив, що повернувся до України, щоб “вступити до ЗСУ”.

Суд визнав його винним у державній зраді – переході на бік ворога в період збройного конфлікту (ч. 1 ст.111 КК України). Його засудили до 12 років позбавлення волі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.