Новини

«Фантазія «Аркан»: з’явилась перша серія анімаційної історії гуцулів – відео

У мережі вже з’явилася прем’єра Фантазія “Аркан” – першої серії анімаційну історію гуцулів.

Про це Укрінформу повідомила промоменеджер Hutsul Planet Галина Гузьо.

“Arkan Fantasy / Фантазія “Аркан” – перша анімаційна прем’єра від нового проєкту Hutsul Planet. Тиждень тому “гуцули” випустили свій дебютний альбом під назвою The Music Of The Mountains / “Музика Гір”. І, власне, Фантазія “Аркан” – одна із композицій, що увійшла до релізу”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, аніматори із Hutsul Art Production мають амбітну ціль – намалювати своєрідну історію гуцулів. Анімаційні замальовки на музику Hutsul Planet не просто ілюструватимуть музичні композиції, а розповідатимуть загалові про традиції, звичаї та колорит унікальної гірської етнічної групи українців.

Дебютний мультфільм-фантазія “Аркан” – це історія маленького гуцула, який виростає, переймаючи від батька життєвий досвід та традиції рідної землі. Символом таких знань у відео є бартка (традиційний гуцульський топірець), яку хлопчик отримує від старшого у сім’ї. Так він не просто готовий станцювати бойовий ритуальний танець гуцулів аркан, а й продовжити рід.

Hutsul Planet – новий проєкт із Коломиї, що на Івано-Франківщині, який у квітні 2021 року випустив свій перший альбом під назвою The Music Of The Mountains / Музика Гір. На створення цієї унікальної музичної збірки, записаної на знаменитій студії звукозапису Metalworks Studios у Торонто (Канада), пішло кілька років. Над саундом “Музики Гір” працювала інтернаціональна команда із понад 200 музикантів, зокрема зіркові творці саундтреків до голлівудських кінохітів Станіслав Фомін та Алан Мейєрсон.

У музиці Hutsul Planet наче оживають образи із легендарного фільму Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”. Стилістично це мікс фольку, джазу, блюзу, року, симфонічної музики, хоча сам проєкт позиціонує себе у стилі world music.

Засновник проєкту Hutsul Planet Михайло Балух. Зараз Hutsul Planet уже працює над наступними двома альбомами, вихід яких заплановано ще цього року. На даному етапі проєкт співпрацює з відомим українським продюсером Юрієм Нікітіним.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.