Новини

Ворожі атаки за травень: скільки ракет та дронів випустила Росія

З 28 квітня по 29 травня Росія застосувала для ударів по Україні 198 ракет, із них було збито 177 штук. Також окупанти використали понад 400 дронів.

Про це написав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, навівши номенклатуру випущених та збитих боєприпасів.

Він зазначив, що росіяни переважно завдають ударів за допомогою авіаційних ракет Х-101/555, що зумовлено великими можливостями у їхньому виробництві, проте це не додає їм ефективності прориву ППО. Така ж ситуація і з “Калібрами”.

Запущені/збиті ракети:

137/126 – Х-101/555;
31/28 – “Калібр”;
18/16 – “Іскандер-М/К”;
7/7 – Х-47М2;
5/0 – Х-22.
З 3 травня на території України було застосовано 413 дронів-камікадзе Shahed-136, з яких 377 було збито. “Їхня ефективність прориву ППО практично на тому ж рівні, що й у ракет, але різниця в ціні”, – зазначив Олександр Коваленко, який підрахував, що ці БПЛА коштують близько $12,5 млн, що відповідає вартості двох “Калібрів”.

Загалом, як зауважив військово-політичний оглядач, ефективність прориву ППО у російських ракет і дронів-камікадзе стали нижча за 10%, а ефективність самих ударів – до 5%.

Такі результати стали можливими завдяки тому, що досвідченим екіпажам ППО надходять на озброєння дедалі сучасніші системи.

“Комбінація з багатого та по-справжньому унікального досвіду українських операторів ППО та високотехнічного та високотехнологічного обладнання, якого з кожним днем стає все більше, призводить до того, що “аналоговнєтні” ракети все частіше гуркочуть, але все менше руйнують”, – резюмував він.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня, День захисту дітей, у Києві пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги. У місті та області працювали сили протиповітряної оборони. Уламки ворожих повітряних цілей впали в Дніпровському, Деснянському та Дарницькому районах.

Як відомо, унаслідок ворожої ракетної атаки на столицю загинуло троє людей – молода жінка та мати з дитиною.

До слова, повітряні сили пояснили, чому окупанти стали частіше використовувати “Іскандери”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.