Новини

Відсьогодні на кордоні з Румунією по-новому пропускатимуть авто: що змінилося

Відсьогодні, 1 червня, на кордоні з Румунією запрацює пілотний проект з тестування системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій, що сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску.

Як повідомляє прес-служба Державної митної служби України, пілотний проект буде реалізований у пунктах пропуску: “Орлівка – Ісакча”; “Порубне – Сірет”; “Красноїльськ – Вікову де Сус”; “Дякове – Халмеу”.

“Тестування системи попереднього повідомлення передбачатиме визначення оптимальної кількості транспортних засобів, які приймаються прикордонними органами кожної із сторін за період однієї зміни в автомобільних пунктах пропуску, узгодження порядку взаємодії під час виникнення надзвичайних ситуацій в пунктах пропуску, а також забезпечення ритмічності пропускних операцій на кордоні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представники Державної митної служби України та Митної адміністрації Румунії погодили запровадження Системи на українсько-румунському кордоні на період трьох місяців.

В Держмитслужбі також відмітили, що подібні проекти вже реалізуються на ділянках кордону з іншими країнами-сусідами – членами ЄС і отримали високу оцінку від контрольних служб України та суміжних держав.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.