Новини

В Укренерго розповіли, чи відключатимуть українцям влітку світло

Влітку в Україні ситуація з електроенергією буде напруженою, проте в Укренерго будуть використовувати всі способи, щоби не допустити вимкнення електроенергії або “блекаутів”.

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

“Якщо її не буде вистачати, ми будемо імпортувати електроенергію з Європи. Ми можемо також включати додаткові генеруючі потужності, наприклад, ті, які використовують природний газ. Улітку, традиційно, такі теплоелектроцентралі використовуються мало, але ми можемо включити додаткову генерацію на газу, якщо буде така потреба”, — сказав він в ефірі Радіо Свобода.

Кудрицький зазначив, що не говорив би про невідворотні відключення чи “блекаути”.

За його словами, вимкнення електроенергії влітку можливі, але не пов’язані з дефіцитом електроенергії, це можуть бути технічні неполадки у мережі. Зазвичай влітку електросистему готують до осінньо-зимового періоду та проводять планові ремонти. Проте цього року в енергосистемі – потрійне навантаження.

“Воно пов’язане з тим, що електростанції та підстанції треба відновлювати після обстрілів і посилити захист інших енергетичних об’єктів до зими. Наразі цим займається не тільки Укренерго, а й інші енергетичні компанії”, — сказав він.

Кудрицький заявив, що для того, щоб вимкнень взимку і влітку не було, необхідно відремонтувати якомога більше електростанцій, які є в Україні, підготувати мережі Укренерго та обленерго до зими.

За його словами, для цього необхідно згенерувати певний фінансовий ресурс і здійснити ремонти, а гроші для цього енергетичні компанії заробляють, встановивши тариф на електроенергію. Додаткові гроші для Укренерго та обленерго надають західні партнери, зокрема, кредити, гранти та гуманітарну допомогу.

Як відомо, 30 травня в Україні відбулося аварійне відключення низки магістральних високовольтних ліній.

В Укренерго тоді наголосили, що відключення відбулися з технічних причин і не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.