Новини

Важливі прикмети про подорожі та дорогу: що говорити і робити категорично не можна

Народні прикмети існують з давніх-давен і засновані вони на спостережливості людей. Деякі з них є актуальними й в наші дні, і є чіткі докази, що вони справді збуваються.

Які прикмети потрібно знати про подорожі та дорогу – читайте у матеріалі нижче.

Не відповідайте на запитання
Напевно ви чули від своїх бабусь або мам фразу про “закудиківання” дороги. Не можна питати у близьких “Куди?” і не варто відповідати, якщо вам ставлять таке запитання. Інакше на вас чекають у дорозі неприємності.

З давніх-давен вважається, що інших не варто посвячувати у свої плани раніше часу. Наприклад, вагітні жінки не повідомляють про зародження нового життя доти, доки це не стане видно візуально. І багато родин воліють не обговорювати дату народження дитини.

Якщо вам сильно дошкуляють питанням про те, куди ви зібралися, відповідайте – “За Кудикіни гори”.

Присядьте перед дорогою
Ще одна прикмета, якої досі дотримуються багато людей. Перед виїздом на вокзал, в аеропорт, перед далекою дорогою – треба сісти на одну хвилину і помовчати.

Вважається, що ця хвилина допомагає заспокоїтися та зосередитись. Можна прокрутити в голові, чи всі документи та важливі речі на місці, чи вимкнено світло, праска, газ.

Повертатися після виходу з дому
Вважається, що повертатися після виходу з дому – погана прикмета. Особливо якщо ви зібралися в подорож, відрядження, вирушили на важливий захід або зустріч.

Якщо повернутися потрібно обов’язково, езотерики рекомендують подивитися на себе у дзеркало, привітатися, а перед повторним виходом – показати собі у дзеркало язика. Ще можна символічно щось поміняти у зовнішності – вдягнути або зняти краватку, шарф, окуляри.

Прикмета пов’язана з нечистою силою, яка заглядає через ліве плече і після повернення починає роботи каверзи. Є і простіше пояснення – якщо довелося повернутися, значить ви щось забули, почнете спізнюватися, втратите час і нервуватиметеся.

Перед далекою дорогою пішов сильний дощ
Якщо ви виїжджаєте в далеку дорогу, вирушаєте у подорож і зненацька почався дощ – це до вдалого шляху. Небесна вода змиє всі хвороби та печалі.

Ще з язичницьких часів дощ називали небесним молоком, яке годує землю і все на ній живе. Тому сильний чи раптовий дощ у дорозі – небесне благословення.

Порожні відра
Якщо ви вийшли з дому і зустріли когось із порожніми відрами – до порожнього дня, порожнього клопоту. Ваша дорога буде невдалою чи нудною, поїздка залишиться без радості та задоволення, а відрядження стане просто витраченим часом.

А ось людина з повними сумками, повними відрами або вагітна (наповнена) – на добро та удачу.

Не мийте волосся перед дорогою
Одна з найскладніших прикмет, яка існує теж з давніх часів – не можна мити волосся перед далекою дорогою. Вважається, що у волоссі полягає життєва сила і можна втратити енергію в дорозі.

Пов’язана ця прикмета з тим, що при митті волосся залишається в тазі, на гребінці й це притягує неприємності.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.