Новини

Як приготувати каву в капсулах?*

Напевно немає легшого способу отримання гарячої кави, ніж її приготування в капсульній кавомашині. Адже останнім часом такий сучасний девайс має особливий попит не тільки в побутових умовах, але і в офісах, різних салонах, студіях і коворкінгах. В таких пристроях кава готується шляхом натисканням однієї єдиної кнопки та вражає своїм смаком та ароматом справжніх цінителів цього напою.

Для отримання чашечки чарівної ароматної кави варто мати лише капсульну кавоварку та спеціальні місткості, які можна купити в категорії кава в капсулах на сайті вузькоспрямованого інтернет-магазину. Головною фішкою таких кавових напоїв стає максимальна економія часу для їх створення. Достатньо буде лише вставити міні контейнер з певною дозою меленої кави в спеціальний бункер апарата, вибрати вид напою, якому віддаєте перевагу та запустити програму приготування. Тому давайте крок за кроком розбиратися, що являє собою кава в капсулах і як правильно її готувати.

Види та типи капсульної кави

Якщо ви не знайомі з асортиментом продукції даної категорії та не знаєте, як приготувати такий напій, то для початку слід розібратися, які торгові марки спеціалізуються на таких товарах:

Nespresso – найміцніший і найнасиченіший продукт у колекції. Його інтенсивність, швейцарська якість та неймовірні ароматичні властивості демонструють високі преміальні якості.

Dolce Gusto, від відомого бренду Nescafe, що випускає продукцію з арабіки з невеликим відсотком робусти.

Lavazza, виготовлена зі 100% арабіки з унікальними солодкуватими нотками і невимовним італійським ароматом.

Trevi – вітчизняна концентрована дрібномелена кава, що ідеально підходить для створення еспресо і лунго.

Контейнери для виготовлення капсул бувають алюмінієвими, полімерними та комбінованими. Перший тип місткостей виготовляється з алюмінію, який захищає вміст від негативних зовнішніх факторів, таких як волога, світло і кисень. Полімерна тара створюється з якісного з харчового пластику в який пакується навіть дитяче харчування. Комбіновані ергономічні варіанти поєднують у собі тандем попередніх матеріалів з деяким додаванням целюлози.

Кава в капсулах – готується дуже просто

Ознайомившись з вищеперерахованими видами капсульних продуктів можна безпосередньо перейти до процесу приготування кави. Давайте більш детально розглянемо алгоритм наступних дій.

Підготовка до роботи

Для даної процедури насамперед знадобиться капсульний кавоагрегат і безпосередньо самі капсули. Попереджаємо, що в жодному разі не слід робити в них отвори або розкривати самостійно! З таким завданням апарат справитися самостійно, не вимагаючи від вас ніякого втручання. Далі візьміть з упаковки чи тубуса одну порцію кави і помістіть її в спеціальний відсік кавомашини та щільно, до характерного клацання, закрийте кришку. Така маніпуляція необхідна для створення потрібного тиску на капсулу та щоб в процесі приготування з пристрою вода не витікала та не пошкоджувала деталі апарату.

Вибір напою

Спочатку визначтеся, який обсяг кави ви хочете отримати. Зазвичай кавова капсульна техніка має два формати: традиційний еспресо і лунго. Тому ви можете вибрати один із запропонованих варіантів, залежно від насиченості та міцності напою. Деякі виробники випускають капсули з добавками сухого молока та інших інгредієнтів для отримання смачних кавових коктейлів, які мають величезну популярність. У кожній кавоварці обсяг напою налаштовують по-різному. Щоб дізнатися як це зробити, варто прочитати інструкцію до вашої моделі кавоварки. Після визначення розміру, поставте на підставку чашку та отримайте порцію гарячого ароматного напою.

Особливості помелу

Ступінь подрібнення кавових зерен та їх вага у капсулі здійснюється заздалегідь і є дуже корисною якістю. Стандартна порція кави в капсулі містить 5 г сировини, тоді як подвійний еспресо має всередині 10 г суміші.

Яка має бути вода?

Для приготування кави використовуйте фільтровану або бутильовану воду кімнатної температури. Це пояснюється тим, що надмірно холодна або жорстка вода з-під крана з часом може утворювати на деталях кавоварки шкідливий накип. Такий вапняний наліт негативно впливає на її працездатність і навіть може призвести до її поломки.

Протока води та передзмочування

Перед основним етапом протоки води, у деяких випадках рекомендують проводити передзмочування. В основному це стосується капсул Неспресо, що містять суміш зерен темного обсмажування. Для стабілізації їх екстракції необхідно виконати низку наступних дій:
взяти відповідну капсульну тару, вставити її в агрегат і натиснути кнопку “Пуск”, яка запустить проток рідини;

після 10 секунд зупинити подачу води, оскільки цього часу вистачить для наповнення капсули водою;

потім слід зачекати 15-30 секунд, як і в аналогічних випадках заварювання кави;

по закінченню цього часу пролити водну рідину, що залишилася.

Капсули, що мають світліший рівень обсмажування, не вимагають проведення такої процедури.

Правильний догляд за апаратом капсульного типу

Доглядати за такою кавоваркою не складає особливих труднощів. Найчастіше достатнім буде прочистити водні резервуари та елементи, після чого ретельно їх промити. Для більш глибокого очищення у продажу є спеціальні таблетки, які вставляються в капсульний канал, після чого запускається програма очищення. Такий метод хороший тим, що при його реалізації внутрішні елементи кавоварки позбавляються від накипу, залишків кавопродуктів та олій. Після завершення операції чистки обов’язково проводиться ретельне полоскання чистою водою. За допомогою таких нехитрих маніпуляцій кавове обладнання чудово функціонуватиме, а приготована в ньому кава – буде мати чудові смакоароматичні характеристики.

Неполадки та способи їх усунення

Якщо кавове обладнання раптом починає функціонувати, не потрібно – панікувати не слід, адже більшість несправностей можна виправити самостійно. Найбільш поширеним проблемами стають наступні неприємності:

При натисканні функції протоки тече не кава, а вода. Це означає, що капсула притиснута нещільно і слід перевірити, що кришка відсіку міцно закрита до характерного клацання.

При появі при роботі апарату дивних звуків і відсутності води, можливо що тиску в помпі недостатньо. Тоді потрібно запустити пропуск води без капсульних місткостей, після чого поставити порцію та запустити новий цикл.

Устаткування не пробиває капсульний контейнер. Це може означати відкритість кришки пристрою та проблеми з тиском помпи.

Якщо з проблемами не вдається впоратися самостійно – скористайтеся послугами професійних майстрів, які допоможуть у відновленні нормальної роботи кавової техніки.

Отже, знаючи тонкощі приготування капсульної кави у вас буде змога куштувати улюблене еспресо чи капучино, отримавши його буквально за хвилину. Але для отримання смачної ароматної кави слід купувати капсули тільки в перевірених магазинах, в якості продукції котрих можна не сумніватися. Тільки в цьому випадку ви отримаєте справжню насолоду від кожної випитої чашечки дивовижного напою.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.