Новини

Загинула невістка, а тепер згоріла хата: родина військового з Чернівців збирає кошти на відновлення оселі

Родина Габор із Чернівців тепер живе в альтанці біля їхнього колишнього будинку. Від оселі не залишилося майже нічого – лише чорні обвуглені стіни, рештки одягу та речей.

Валентина ГАБОРА розповіла ” “, що її 42-річний син захищає Україну в лавах ЗСУ. Його дружина, волонтерка, загинула кілька місяців тому, коли везла на фронт гуманітарну допомогу. Тепер трьома їхніми дітьми й опікується пані Валентина.

Власниця будинку розповідає, як трапилася пожежа.

“Я прибігаю з роботи – сусіди на подвір’ї допомагають пожежникам, стіни просто падали. Вся техніка, меблі, навіть те, що лише нещодавно купували – все згоріло вщент. Зараз залишилися лише чорні обвуглені стіни однієї кімнати, яка вціліла”, – з відчаєм пригадує пані Валентина.

Жінка каже, що причиною пожежі стала несправна проводка. А ще вони користувалися газовим балоном. Він теж через вогонь вибухнув.

“Ми залишилися без даху над головою. Я доглядаю зараз трьох онуків (старший живе окремо), вони поки що живуть в іншої бабусі. Але там надто мало місця, і вона хвора, майже не встає. Зараз я ж живу в альтанці біля мого будинку. Літо перебудемо”, – додає жінка.
Всього лише місяць тому загинула невістка пані Валентини Алла. Каже, що не минуло й 40 днів, як згоріла вже оселя.

“На щастя, документи вціліли…”

– Син дуже засмутився. Хоче все відновити своїми силами, але він зараз на фронті, а ми тут. Велике щастя, що вціліли документи. Коли я прибігла додому, то відразу згадала, що всі вони в одному місці у крайній кімнаті. На початку повномасштабного вторгнення ми зібрали тривожну валізу, тому вони завжди там стояли. Я забігла і встигла вихопити, – додає жінка.

Міг постраждати й кіт – Річард, якого син Валентини привіз із Донеччини. Його встигли врятувати пожежники…
– Ми дуже любимо нашого котика. Моя внучка кинулася у вогонь, хотіла його витягнути, але це вчасно помітили рятувальники, зупинили її й пішли шукати Річарда. Він заховався під стілець, був дуже наляканий. Вже вдруге. Коли син лише привіз його з Донеччини, також кіт боявся навіть до нас підходити, весь трусився, – каже Валентина.

Згоріла й велика бібліотека

“Горіли дивани, меблі, холодильник. Але найбільше мені шкода нашої сімейної бібліотеки. Там було дуже багато книг. Моя свекруха – колишня лікарка, дуже любила читати. Усе передала внукам, до нас додому. Ми те все оберігали, дуже шкода…” – додає жінка.
Зараз волонтери допомагають родині забрати кошти для відновлення оселі. Потрібно близько пів мільйона гривень. За словами керівника благодійного фонду “Об’єднані перемагати” Володимира МАЛИША, кошти надходять дуже повільно.

– Ми забезпечили родину всім необхідним. Це одяг, продукти, засоби гігієни. Люди відгукуються, часто самі привозять родині допомогу. Проте вогонь знищив оселю майже вщент, тому вона потребує негайного ремонту. Щоб розпочати хоч які роботи, треба половину коштів зібрати, – каже В. Малиш.

Як можна допомогти родині:

Картковий рахунок волонтерів – 5375 4112 0570 9392

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.