Новини

Прикордонники показали, як у суцільній темряві вполювали “Шахеда”

Під час наймасованішої російської атаки іранськими дронами-камікадзе один зі смертоносних БПЛА ворога знищили прикордонники Чернігівського загону імені князя Володимира Великого спільно із ЗСУ.

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

Спершу бійці ДПСУ отримали інформацію про можливу атаку дронами, і вже за деякий час почули характерний звук та побачили “мопед” візуально.

По безпілотнику відкрили вогонь зі стрілецької зброї та інших наявних засобів ураження. Як результат, “Шахед” вибухнув і впав у полі, не долетівши до визначеної цілі.

“Відомо, що такі БПЛА несуть десятки кілограмів вибухівки. Тож смертоносний дрон міг влучити куди завгодно і принести смерть, каліцтво та руйнування.

Під час повітряної тривоги просимо всіх проходити до укриттів!” – повідомляють у Державній прикордонній службі.

Нагадаємо, Повітряні сили пояснили специфіку атаки дронів-камікадзе. За словами речника ПС Юрія Ігната, в нічний час доби наразі найефективніший засіб проти іранських дронів – зенітні керовані ракети, які мають велику зону ураження, порівняно з малим ППО. Ідеально – знищувати “Шахеди” менш витратними силами мобільних вогневих груп, але в нічний час ефективність їхньої роботи, на жаль, не є великою.

Хоча цієї ночі, частину дронів вдалося знищити і цим групам, додав Ігнат.

У Києві та низці областей України в ніч на 28 травня була оголошена повітряна тривога. У столиці вона тривала понад 5 годин. Йшла напружена робота Протиповітряної оборони, кияни не спали від вибухів.

У КМВА повідомили, що вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників. Внаслідок падіння уламків у столиці є щонайменше один загиблий і постраждалі. Є пошкодження та руйнування. Наслідки атаки фіксують правоохоронці.
Повітряні сили вранці відзвітували про результати відбиття наймасованішої російської атаки “Шахедами”: знищено 52 із 54 ударних дронів ворога.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.