Новини

Дві громади на Буковині відзначають День міста

Цими вихідними День міста відзначають жителі Вижниці та Сторожинця.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада, пише molbuk.ua

“Буковинські міста з давньою історією та працьовитими людьми. Вітаємо мешканців міст із святом! Нехай любов до ваших міст надихає на гарні справи задля їх процвітання та добробуту громад. Миру і добра!” – йдеться у повідомленні.

Вижниця
Місто розташоване на межі Чернівецької та Івано-Франківської областей, на річках Черемоші та Виженці, у межах Вижницької улоговини, за 70 км від обласного центру.

З населенням 5025 осіб, Вижниця, попри свій міський статус, менша за населенням ніж смт Берегомет, місто Вашківці та кілька сіл Вижницького району. Агломерація Вижниці з довколишніми селами може досягати близько 25-30 тисяч. Неподалік від міста розташований Вижницький національний природний парк (адміністративна будівля — у смт Берегомет).

Сторожинець
Місто розташоване біля підніжжя Карпат над річкою Серетом (а також Дубовець), на українсько-румунському етнічному кордоні. Відстань до облцентру становить близько 23 км і проходить автошляхом Р62. Центр Сторожинецької міської громади.

Місто Сторожинець, після Чернівців, одне з найбільших, найгарніших, найбагатших на визначні місця куточків області. Сторожинець — справжнє місто-сад. На одного мешканця тут в середньому припадає понад сорок квадратних метрів зелених насаджень. Цей квітучий районний центр вабить гостей тінистими парками і садами, прямими вулицями, гарними, ошатними будівлями, пам’ятниками.

Гордістю Сторожинця є державний дендропарк, який розташований на території лісового технікуму. Тут росте до 1200 видів дерево-чагарникової рослинності. Крім цього, є розсадник площею 5 гектарів, два штучні ставки, альпінарій, ботанічний майданчик.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.