Новини

Город на підвіконні: як виростити редиску в домашніх умовах

Редиску можна вирощувати на балконі або підвіконні, але потрібно створити для рослини оптимальні умови.

Не всі сорти редиски підходять для підвіконня

В магазинах можна зустріти велику кількість рідних сортів редиски, але для вирощування на підвіконні підходять далеко не всі. Купувати краще максимально скоростиглі, які мають стійкість до недостатнього освітлення та посухи. Деякі фахівці радять обирати для квартири сорти, які вирощують у теплицях.

Як виростити редиску вдома на підвіконні: покрокова інструкція

Щоб редиска добре зійшла, швидко почала рости і водночас не витягувалася, а всі свої сили віддавала на формування плоду, потрібно дотримуватися певних правил. Насамперед подумайте про відповідну ємність, ґрунт, правила висівання та догляду.

Яку ємність підібрати
Щоб вирощувати редиску вдома, знадобиться контейнер (на балкон) або горщик для квітів (на підвіконня) глибиною не менше 15 см із дренажними отворами на дні, щоб виходила зайва волога.

Ще зручніше висівати редиску до спеціальних пластикових касет. Якщо обираєте цей варіант, важливо постійно стежити, щоб ґрунт не висихав.

Ґрунт для редиски на підвіконні
Для вирощування редиски підходить пухкий, поживний (родючий) ґрунт нейтральної реакції. Кислий у жодному разі не можна брати, тому що рослина просто не проросте.

Приготувати субстрат для вирощування редиски вдома можна і самостійно. Для цього потрібно взяти 1 частину компосту, 4-5 частин торфу, 1 частину річкового піску, 1 частину перліту. В такому разі ґрунт треба додатково знезаразити перед висіванням.

Як підготувати насіння для висівання
Деякі городники вважають, що насіння редиски чудово сходить навіть без підготовки, але краще все ж провести пророщення. В такому разі ви будете точно впевнені, що розсада зійде.

Замочується насіння редиски так: до ємності кладеться ватний диск, змочений у воді, висипається насіння і накривається ще одним вологим ватним диском. Ємність закривається кришкою чи блюдцем і залишається на 1-2 дні. Не забувайте час від часу перевіряти насіння — ватні диски повинні бути завжди вологими.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.