Новини

Як зекономити на оплаті за електрику: фахівці назвали найбільш потужні домашні споживачі енергії

Енергетики склали перелік домашніх помічників, які водночас є найбільш потужними споживачами електрики. Якщо навчитися користуватися ними ефективно, можна зекономити на оплаті за комуналку.

Про це кажуть фахівці =68.ARDhwSDhZ0Wr5TDOTRbVWILscG1MUcTepyjU64OwiMg993gRbfAKzRalfFDvg-daXC74ohYDOcG17wPG8v1kZLmRXy9Wfz-gNxd4hdkxDHms4NdD9p0QEqi0wbwFGS8hoStTY2dpBx3gu5vPSbUG2IBCgm8g27qQ3u7ut7oadm0leIN8oeNiMfuZlalFEyHRriGIlgbztWsX9Xw6Hs3YmbuDh6wAoCjS0Oel99O94LHfgEnoddZtOeEGetqJxSTfFuNe5OxbQZUOaTSP2Pikab1y5saAPeWMcnaGogiBr9GQ1bpUDlQ]НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo.

Використовувати такі прилади найкраще упродовж дня почергово, обмежуючи використання у пікові години від 19:00 до до 22:00 включно. Цим ви полегшите енергосистемі можливість відновитися після 6-ти місяців масованих атак на енергооб’єкти. Адже зараз енергосистема в активній фазі “лікування”, щоб до наступної зими стати здоровішою.

Топ побутових споживачів електрики

Найбільше електрики споживають кондиціонери, пральні машини, праски та бойлери.

Найкращі часи для використання цієї побутової техніки – денний та нічний. А ось відпочивати приладам потрібно ввечері – після 19:00.

“Допомогти у лікуванні може кожен: варто лише правильно розподілити роботу домашніх електропомічників, зменшивши їх використання у вечірні години”, – зазначають фахівці.

Ця корисна звичка не лише допоможе енергосистемі, але й дозволить вам зекономити на оплаті за електроенергію. Адже за наявності двозонного лічильника вартість електроенергії в нічній зоні удвічі дешевша, ніж у денній.

Тож заощаджуйте, допомагаючи енергетикам ремонтувати енергоблоки та балансувати енергосистему.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.