Новини

23 травня: яке церковне свято в православному календарі

Сьогодні, 23 травня, в православному календарі — день пам’яті апостола Симона. Він був одним із дванадцяти апостолів, братом Ісуса Христа та Юди. За те, що народився в місті Кани, часто називався Канаїтом. Отримав прізвисько Зілот через особливе ставлення до законів.

Багато проповідував, постійно подорожував з Ісусом Христом. Був розіп’ятий на хресті у Великій Британії.

Церковне свято 23 травня — день пам’яті преподобного Симеона
Жив він у другій половині XII століття і подвизався в Києво-Печерській обителі, адже духовно прийшов до того, що хоче бути ближчим до Бога. Прочитав за своє життя багато церковних книг, вивчив житіє святих, тому хотів бути схожим на них. Також написав кілька біографій печерських ченців. Отримав посаду єпископа у Володимирі, але після смерті його тіло перенесли до Києва.

Прикмети 23 травня
Йде дощ — літо буде непогожим.
До самого ранку чути спів птахів — чекайте на дощовий день.
Орати землю — до невдач.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки цього дня вшановували матінку Землю, тому не виходили на поле чи город. Єдине, що дозволялося робити, це засівати пшеницю. Не можна цього дня переховувати гроші, тому що будете весь рік бідними.

Що можна робити сьогодні
За старих часів цього дня намагалися вирушити до лісу, де збирали рослини для зцілення. Робили це тільки жінки в чистому одязі і чистими руками. Дуже важливо не лінуватися.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.