Новини

Розпалював релігійну ворожнечу: настоятелю монастиря УПЦ на Буковині вручили підозру

На Буковині правоохоронці задокументували протиправні дії намісника монастиря. За вчинене порушнику загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Про це повідомляє Служба безпеки України та відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Під час досудового розслідування співробітники Чернівецького районного управління поліції спільно з колегами зі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури встановили, що впродовж грудня 2022 року намісник місцевого монастиря, проводячи богослужіння вчиняв дії спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі. Як повідомили у Службі безпеки України, порушником викрили архімандрита Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП).

Правоохоронці з’ясували, що священнослужитель під час проведення літургій критикував діяльність влади, а також ображав почуття віруючих інших релігійних конфесій.

Працівники поліції призначили низку експертиз, результати яких довели, що висловлювання порушника містять фрази, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі між віруючими, а також загострення ідеологічних конфліктів в країні.

Слідчі поліції наразі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, сьогодні перед Чернівецьким районним управлінням поліції ГУНП в Чернівецькій області зібрався натовп людей, щоб підтримати настоятеля Банченського чоловічого монастиря УПЦ МП Лонгіна (Михайла Жара).

Перед цим настоятель Банченського чоловічого монастиря УПЦ МП Лонгін (Михайло Жар) заявив, що поліція проти нього “відкрила справу та викликає на допит”. Водночас у поліції області зазначили у коментарі molbuk.ua, що у рамках розслідування кримінального провадження проводяться всі необхідні слідчо-процесуальні дії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.