Новини

На цвинтарі у Чернівцях роблять доріжки: на це витратять 3 мільйони гривень

В історико-культурному заповіднику кладовища на вулиці Зеленій почали робити доріжки.

У міській раді запевняють: хочуть облаштувати не лише доріжки на центральній алеї, але й на території всього цвинтаря, йдеться у публікації ” “.

Роблять доріжки і на єврейському, і на християнському кладовищах.

“Працюємо зараз над облаштуванням пішохідних доріжок. Робимо їх і на єврейському, і на християнському кладовищі. Роботи розпочали ще позаминулого року, але їх не змогли продовжити торік через військові дії. Цього року вирішили відновити. На єврейському цвинтарі укладання доріжок на алеї буде завершено до наступного тижня. Після цього майстри перейдуть на християнське кладовище. Там половина робіт уже зроблена, лише потрібно підсипати та вимостити плиткою. Загалом роботи обійдуться у три мільйони гривень”, – розповідає заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Також планують ці роботи продовжити і розробити проєктно-кошторисну документацію, щоб їх продовжити паралельно на двох цвинтарях.

“У наших планах – вимостити решту доріжок і навіть прохідні ділянки, щоб не ходити болотом. Ми розуміємо, що цвинтар на вулиці Зеленій – це не лише місце, де ховають людей, а ще й туристичний об’єкт. Тому будемо робити усе можливе, щоб замостити якомога більше площі”, – зауважив посадовець.

Територія заповідника – 30 гектарів, а мощення немає навіть на п’ять відсотків. Тому це роботи не на рік і не на два. Щороку планують робити по дві-чотири алеї.

Також розробили проєктну документацію ремонту паркану цвинтаря з боку вулиці Зеленої. Вартість робіт — майже 12 мільйонів гривень, але їх будуть виконувати тільки за наявності коштів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.