Новини

Монолук та капелюшки: дизайнерка з Чернівців розповіла про модні тренди на весну-літо 2021

Одяг стилю оверсайз і далі залишається у моді. Також завжди у тренді класика. Водночас обтягуючі штани вже “вчорашній день”. А для родини популярним є family look.

Які речі варто придбати на весняно-літній сезон, розповіла власниця дизайнерського ательє Наталія Пілат, йдеться у публікації

Для жінок

Навіть у весняно-літньому гардеробі не варто забувати про діловий стиль: костюм зі штанами чи зі спідничкою завжди будуть доречні для ділових зустрічей чи роботи в офісі. Зараз модні штани різної довжини й форми: легко виражений кльош, класичні прямі тощо. Головне – не дуже завужені. Уже вийшли з моди обтягуючі джинси. Водночас залишається у тренді одяг оверсайз. Він ще довго буде модним, адже це дуже зручно. Зокрема влітку, у спеку, особливо відчуваєш переваги такого одягу: він не прилипає до тіла, дозволяє вільно рухатися.

Розбавити однотонний діловий костюм можна сорочками та блузками у різнобарвних гамах, щоби було “по-весняному”.

Щодо форми спідниць, то завжди буде мати попит класика. А короткі спіднички з усілякими драпіровками – це вже залежно від фігури та ситуації, для якої потрібен одяг. Бо ж не всім це личить.

Багато хто полюбляє ходити в спортивних костюмах, а поверх них ще й пальто. Це, звичайно, зручно, але не зовсім елегантно. Такий варіант швидше підійде для походу на ринок, в магазин, поїздки в автомобілі.

Водночас залишаються в моді кросівки на товстій платформі, які носять з усім: тренчами, спідницями і навіть діловими костюмами.

Колір сезону – темний теракот. Також дуже модний зараз монохромний образ, або монолук. Тобто весь гардероб, включно з сумочкою, взуттям та верхнім одягом – в одному кольорі.

З верхнього одягу в моді зараз тренчі, а також бомбери. Дуже актуальні капелюшки та жіночі кепки. Щоправда, не всі люблять цей елемент гардеробу.

Для чоловіків

Серед чоловіків у тренді сорочки, бомбери, джинси. Часто для офісної роботи поєднують джинси з піджаками – виглядає доволі стильно.

Найоптимальніші кольори – сірий, синій. Вони до всього і всюди личать. Яскраві кольори люблять не всі чоловіки. Хоча в мене ось днями замовили яскраво-помаранчевий бомбер. Це залежить від настрою та ситуації, куди одягати. Улітку багато хто дуже любить речі білого кольору: сорочки, штани, футболки.

Із чим можна поєднувати сандалі? За етикетом, їх носять лише з шортами. Так, якщо ви на пляжі у лляних штанах, то можна взути сандалі. Але прогулюватися містом у штанах і сандалях – це нонсенс. Хоча в нас і так ходять. Можуть також поєднувати спортивні штани з туфлями. Або заправляти штани в шкарпетку. Не варто цього робити.

Для дітей

Зараз дуже популярний “фемілі-лук”, коли вся сім’я одягнена в однаковий одяг. Наприклад, усі в однакових худі (кофта з м’якого бавовняного трикотажу, з каптуром, великою накладною кишенею спереду та вертикальною блискавкою по центру), футболках, шортах. Або мама з донькою в однакових сукнях (звісно, різних розмірів) чи тренчах тощо. Часто в таких образах влаштовують сімейні фотосесії. У період карантину люди намагаються хоча би таким чином розважитися.

Також серед дівчаток популярний стиль бохо, для якого характерні багатошаровість, фактурність й елементи ручної роботи. Силуети, як правило, прямі або розширені донизу. Драпірування, збірки, рюші, защіпки, ремені, поєднання різних орнаментів, кольорів та тканин – усе це стиль бохо.

Улюбленими в хлопчиків є худі, байки, джинси, бомбери, кросівки.

Якому стилю одягу ви б не віддавали перевагу, важливо, щоби речі були з натуральних тканин. Особливо це стосується дітей. А тим паче літні речі. Адже дитяча шкіра дуже схильна до алергії. Тому варто обирати вироби з бавовни, льону, шовку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.