Новини

У Чернівцях об’єднають 16 цвинтарів: що зміниться

У місті вирішили об’єднати усі кладовища міської територіальної громади в одне підприємство. Усього у Чернівецькій громаді є 16 кладовищ. Нагляд за ними буде здійснювати комунальне підприємство “Спецкомбінат”.

Про це molbuk.ua повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

У міській раді запевняють, що це покращить якість надання ритуальних послуг. Роботу розпочнуть з інвентаризації кладовищ, оформлення документів на землю.

“Йдеться про цвинтар на Гарячому Урбані, у районі Ленківців, Коровії, Чорнівки. Там поховання проводили релігійні громади, але є закон, за яким чітко визначено, що цю сферу послуг забезпечує орган місцевого самоврядування. Тож людям, які ховають рідних у Ленківцях чи Коровії, мають оформляти документи на поховання на Центральному кладовищі, що на вулиці Героїв Майдану”, – каже Ігор Крохмаль.

Також на сесії міськради планують створити Муніципальну ритуальну службу.

“Комунальне підприємство “Спецкомбінат” змінить назву на комунальне підприємство “Муніципальна ритуальна служба”. Назва “Спецкомбінат” залишилася ще з тих часів, коли там справді був комбінат, який виготовляв ритуальне приладдя. Зараз його вже немає, тому ми створимо ритуальну службу, яка надає послуги із поховання. Вносяться лише юридичні зміни, за які мають проголосувати депутати міськради”, – пояснив Ігор Крохмаль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.