Новини

Втратив мамину хустинку і загинув: волонтерка передасть оберіг загиблого воїна з Буковини

Волонтерка з м. Бахмут Донецької області знайшла та передасть на Кіцманщину обріг загиблого воїна АТО з села Суховерхова Дмитра Дарія.

Про це повідомляють на сайті Кіцманської територіальної громади.

“Загублений Дмитром Дарієм в зоні операції Об’єднаних сил носович з хрестиком, що йому подарувала мати. За цим маминим хрестиком наш земляк, який вже відійшов у вічність, найбільше жалкував, коли був на Сході. І ось, хоч і вже посмертно, та оберіг АТО-вця таки повертається до нього”, – йдеться у дописі.

Боєць Дмитро Дарій вижив навіть у Дебальцевому котлі, а коли втратив оберіг неньки –загинув від кулі снайпера.

Цю зворушливу трагічну історію свого часу розповіла чернівецька волонтерка Галина Абрам’юк.

Коли у жовтні 2014 року почалася війна з російськими окупантами, 43-річний Дмитро Дарій пішов боронити Україну. Тоді мама Анна дала синові освячену хустинку з пришитим у куточку хрестиком, щоби оберігав його.

Протягом чотирьох років буковинець проходив військову службу по мобілізації та брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, учасник бойових дій. Спершу служив у високомобільних десантних військах, потім був навідником гірсько-штурмової роти.

21 лютого 2015 року після виходу з Дебальцівського котла боєць потрапив до тодішньої артемівської лікарні. Важких поранень не мав і згодом з групою армійців був доправлений до Дніпра. У кишеньці його курточки був мамин оберіг – хустинка з хрестиком.

Дмитро вірив, що саме вона вберегла його від смерті. Але тоді з нього зняли курточку з маминою хустинкою. Так він втратив оберіг неньки та її захист. Потім неодноразово казав друзям, що жалкує за загубленою маминою хустинкою.

Але хустинку з хрестиком знайшли волонтери і почали шукати бійця через соцмережі. На жаль, повертати її вже було нікому. Бо Дмитро загинув 28 жовтня 2018 року від кулі ворожого снайпера в районі Кримського на Луганщині.

Немає вже і його мами Анни – пішла за сином через три місяці після його загибелі. Вони обоє поховані на цвинтарі у Суховерхові на Кіцманщині.

Але мамин оберіг таки повернуть на Буковину. Галина Абрам’юк домовилася про зустріч з волонтерами у липні цього року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.