Новини

В одному з районних судів Чернівців обрали нового голову: хто ним став

15 травня 2023 року відбулися збори суддів Садгірського районного суду Чернівців на порядок денний яких було винесено питання щодо обрання голови суду.

Про це повідомляє Судова влада України, пише molbuk.ua

За результатами таємного голосування головою Садгірського районного суду м. Чернівці обрано суддю Мілінчук Світлану Василівну.

Відповідно до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” голова суду обирається на посаду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді.

Що відомо про Садгірський районний суд:

У 1965 році в області пройшла своєрідна адміністративна реформа, у результаті якої Садгорський район (з певними змінами) було приєднано до Чернівців. Таким чином, було утворено Садгірський адміністративний район міста. Цього ж року і розпочав функціонувати Садгірський районний суд м. Чернівці.

Судовий підрозділ очолювали: Іван Іванович Копилов (1965-1982 р.р.), Борис Михайлович Войтун (1982-1990 р.р.) та Анатолій Миколайлович Галузінський (з 1991- 2006 р.р.), а з 2008 року Ігор Георгійович Проскурняк.

Свого часу суддями районного суду працювали Ф. П. Дідуленко, В. І. Бутов, Михайло Іванович Хтема, Любов Ярославівна Гончар (нині суддя Вищого адміністративного суду України), Ірина Михайлівна Гончарова, Сергій Євгенович Дудаков (зараз судді Шевченківського районного суду м. Чернівці), Петро Ігорович Мамчин (заступник голови Шевченківського районного суду) та інші.

Світлана Мілініна довго була суддею районного суду.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.