Новини

«Твої пісні завжди будуть поміж нас»: буковинці вшановують пам’ять Левка Дутківського

Фото з фб-сторінки Павла Дворського

Друзі, шанувальники та всі українці не можуть отямитися від звістки про смерть видатного композитора та музиканта Левка Дутківського.

Вони залишають у соцмережах скорботні дописи, пише molbuk.ua

“Сумує рідна Україна, гори Карпати, дорогі серцю Кути, плачуть гуцульські цимбали за геніальним Маестро Левком Дутківським і просять у Господа для нього Царство небесне…Світла і Вічна пам’ять, тобі славний побратиме, великий Українцю… Твої пісні будуть завжди поміж нас, Україна пам’ятатиме Левка Дутківського…” – так відреагував творчий побратим, народний артист України Павло Дворський.

“Важко повірити! Востаннє говорила з ним по телефону 10 квітня з легендарної Хортиці. Це була тривала в часі розмова, дуже відверта. Сумуємо з чоловіком. Світла пам’ять!” – пише Віра Юрик.

“Не вірю,що так,але…” – зауважує Микола Бабинчук.

“Вічна і світла пам’ять видатному сину України!!!” – пише Інна Слобод.

“Ой як жаль….світла пам’ять і Царство Небесне шановному Левку Тарасовичу…” – додає Анжела Норбоєва.

“Дуже велика втрата для українського мистецтва, громадськості Буковини, України.
Жаль, невіриться, що людини- легенди який створив ВІА “Смерічка” вже немає серед нас, в найвищій ноті обірвалася його струна творчості. З Богом спочивайте, Левку Тарасовичу, царство небесне, хай земля йому буде ніжним пером, вічна пам’ять!!!” – пише Любомир Равлюк.

“Світла і вічна пам’ять. Великому Українцю, талановитому Маестро української естради, який зробив великий внесок в нашу культуру. Царство Небесне”, – зауважує Ігор Козак.

“Світла та вічна пам’ять Левку Тарасовичу….Дуже й дуже шкода…” – сумує Олег Валик.

“Відійшов у Царство Небесне Почесний громадянин міста Чернівці Лев Дутковский…😪😪😪 Най буде пухом Вам Маестро свята буковинська земля. Тепер Ви разом з коханою… Вічна пам’ять🙏” – пише ексмер Чернівців Олексій Каспрук.

9 квітня Левко Дутківський відзначив 80-річний ювілей.

“Дорогі друзі, сердечно дякую всім за теплі вітання та щирі побажання.. Нехай Господь Вас рясно благословляє! З вдячністю приймаю добрі слова і у відповідь хочу всімпобажати міцного здоров’я, благополуччя , натхненнята, сил , успіхів у всіх справах, здійснення мрій! Нехай прийде до нас ,МИР та спокій і Божа благодать!!! 🙏🙏🙏 З повагою, Левко Дутковський ( Дутківський)”, – написав він на своїй фб-сторінці у подяку за вітання. Це був один із останніх дописів митця…

Як повідомлялося, сьогодні не стало легендарного буковинця, засновника ВІА “Смерічка” Левка Дутківського.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.