Новини

На кордоні з Польщею розблокували пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”: коли запрацює

Від понеділка, 15 травня, розблоковано рух пунктом пропуску “Ягодин-Дорогуськ” в результаті перемовин із польською стороною.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що у результаті перемовин, керівництвом Люблінського воєводства вдалось розблокувати рух пунктом пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Від 15 травня рух вантажівок відновлено у звичайному режимі.

“Страйк, що тривав понад 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Проте ми змогли знайти рішення та домовитись про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень “транспортного безвізу” та домовленостей щодо пропускної здатності “Ягодин – Дорогуськ”, – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Раніше, 7 травня, міністерство ухвалило рішення про тимчасову зупинку вимоги щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу. Це була одна із ключових вимог польських страйкарів. Водночас, позиція Міністерства полягає в тому, що такі перевезення потребують дозволів та не є двосторонніми. Наразі очікується роз’яснення від Європейської Комісії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.