Новини

Фонтани у Чернівцях потребують реконструкції: почнуть з найгіршого

Усі фонтани у Чернівцях потребують реконструкції.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив заступник міського голови Василь ЗАЗУЛЯК.

У Чернівцях минулого тижня почали працювати фонтани, але їх усього два — на Центральній площі та на площі Філармонії. Третій фонтан, що на площі Пресвятої Марії, не працює понад п’ять років.

“Свого часу місто вклало великі кошти у фонтани. На жаль, неналежна експлуатація призвела до того, що вони нормально не функціонують, їх потрібно перебудовувати”, – сказав Василь Зазуляк.

У міській раді вирішили насамперед капітально відремонтувати фонтан на площі Пресвятої Марії.
“Перевірили фонтан на площі Пресвятої Марії. Як виявилося, підрядник чомусь позаливав форсунки бетоном, тож вони не підлягають відновленню. Чаша фонтана збережеться такою, як є, але все обладнання доведеться замінити. Хочемо відремонтувати той фонтан уже цього року, розробляється кошторис. Можливо, не встигнемо запустити його цього року, але він вже буде готовий до роботи. Його відновлення, за попередніми оцінками, може коштувати майже вісім мільйонів гривень. Потрібно замінити все обладнання”, – пояснив Василь Зазуляк.
 
На Центральній площі у фонтані чаша – в аварійному стані. Його до реставрації площі не будуть чіпати.

“Переможець конкурсу реконструкції Центральної площі не бачить там фонтана. Його перенесуть у центральну частину площі. На площі Філармонії фонтан працюватиме так, як і минулими роками. Хоч із ним теж не все гаразд, але він останній у черзі на ремонт”, – сказав посадовець.
  
У міській раді вважають, що фонтани потрібно обслуговувати належно, і планують оголошувати тендер, щоб це робили не комунальні служби, а вузькопрофільні фахівці.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.