Новини

Папа Франциск зустрівся з Зеленським вперше з початку повномасштабної війни

Президент України Володимир Зеленський сьогодні відправився з офіційним візитом в Італії. В другій половині дня Папа Франциск Франциск прийняв українського лідера на аудієнції у Ватикані. Це їхня перша зустріч з моменту повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

У своєму Telegram-каналі Зеленський подякував Папі за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців.

“Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором”, – зазначив він.

Також президент розповів й про формулу миру, яку Україна вважає єдиним дієвим алгоритмом досягнення справедливого миру. Він запропонував Ватикану приєднатися до реалізації цієї формули.

Як пише Vatican News з посиланням на прес-службу Святого Престолу, український лідер та понтифік розмовляли про гуманітарну та політичну ситуацію в Україні в умовах війни.

Папа Римський запевнив у своїх постійних молитвах за Україну. Обоє погодилися щодо необхідності й надалі здійснювати гуманітарні зусилля на підтримку населення.

Також інформують, що розмова Папи Франциска з Володимиром Зеленським завершилася обміном подарунками.

Понтифік подарував бронзову скульптуру оливкової гілки – символ миру, збірку “Енцикліка про мир в Україні”, до якої увійшли всі виступи Папи Франциска на тему війни в Україні, сказані протягом перших дев’яти місяців повномасштабної російської агресії.

Президент подарував Святішому Отцеві картину “Втрата, 2022-58” українського митця Олексія Ревіки, присвячену загибелі дітей внаслідок війни, та композицію “Неопалима” Юрія Вакуленка, що зображує ікону Матері Божої у вогні, вирізблено на пластині бронежилета.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.