Новини

Найбільша група в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО — ЗМІ

У вівторок, 9 травня, Європейська народна партія (ЄНП), що є найбільшою групою в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО на прийдешньому саміті. Партія ухвалила відповідний позиційний документ.

Про це повідомляє “Українська правда” із посиланням на власні джерела.

Автори документа переконані, що членство України в Альянсі є необхідним для посилення НАТО, щоб об’єднати Захід довкола мети гарантувати мир у Європі. Це має дозволити запобігти реваншу РФ.

“ЄНП очікує, що майбутні саміти у Вільнюсі та Вашингтоні прокладуть шлях до надання Україні запрошення до вступу в НАТО і що процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде завершений якнайшвидше. Це зміцнить наш Альянс і стане ще одним кроком до сталого миру в Європі”, – йдеться в документі.

У партії вважають, що запрошення Києва до НАТО стане потужним сигналом для Путіна і його прихильників про те, що Україна більше не перебуває в межах їхньої досяжності. У ЄНП переконані, перебування Києва в Альянсі заохотить Росію до внутрішніх перетворень, оскільки вона вже не зможе “знову піддатися імперській ностальгії”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.