Новини

“Є дві причини”: Ігнат пояснив, чому сили ППО не можуть одразу знищувати всі російські ракети

Українські сил ППО не можуть миттєво перехоплювати всі російські ракети та дрони через дві основні причини.

Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

“По-перше, лінія фронту надзвичайно велика — станом на 9 травня вона сягає приблизно 2,5 тисячі кілометрів, і наявних в України ресурсів недостатньо, щоб покрити її усю. Друга ж причина, яку назвав полковник — необхідність постійно переміщувати сили ППО, щоб ворог не дізнався про їхнє розташування”, – повідомив Ігнат.

Він зазначив, що небезпека виходить не тільки з території Росії, але й Білорусі, оскільки на початку війни білоруський режим вже надав свою територію росіянам для атаки Україну.

“Далі є територія північних областей, з Росією – це Чернігівська, Сумська, Харківська області; далі лінія бойового зіткнення на Сході, узбережжя Чорного моря і Придністров’я. Атаки можуть відбуватися, і вони відбуваються, з різних напрямків”, – пояснив він.

Крім того, речник Повітряних сил нагадав, що Україна зазнавала атак навіть з територій окупованого Росією Придністровʼя та Молдови, тому дуже важко покрити весь повітряний простір країни. Наразі Українці потрібна велика кількість систем ППО.

Також збивати російські ракети важко через те, що системи ППО потрібно постійно переміщувати, щоб ворог не міг дізнатись про їх розташування. Наразі системи ППО налаштовані на захист великих міст та держаних установ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.