Новини

У Чернівцях почали ремонтувати сквер на Соборній площі: яких змін очікувати

У Чернівцях почався ремонт скверу Дня вишиванки на Соборній площі.

Сквер обгородили сіткою, працює техніка, яка знімає асфальт на доріжках та бетон під монументом, пише molbuk.ua.

Сквер планують завершити до Дня незалежності. Його будуть ремонтувати за кошти меценатів. Орієнтовно вартість – 5 мільйонів гривень.

Як розповів заступник міського голови Василь Зазуляк, значних змін у сквері не буде, зроблять акцент на вишиванці та озеленені.

Озеленення. Майже усі дерева залишаться, знесуть лише п’ять аварійних дерев, деякі дерева будуть лікувати. Паралельно посадять нові.
Зараз площа замощення приблизно 3 тисячі квадратних метрів, після оновлення площа мощення зменшиться і буде складати десь 2 тисячі квадратних метрів. Збільшать кількість газонів, просадять більше кількість дерев та кущів. У центральній частині алеї, де зараз є клумба, буде трикутне замощення у вигляді буковинського орнаменту.

Освітлення. Оновлять освітлення, підсвітять деякі дерева. Також кожна з опор буде мати вишитий візерунок з різних регіонів України. Алеями будуть розосереджені ліхтарі і кожен з них відповідатиме вишивкам різних регіонів. На стовпах буде QR-код, за яким можна буде отримати більше інформації про вишивку.

Лавиці. Їх планують відреставрувати. Зараз думають, чи достатньою буде кількість, чи купувати ще нові. Рішення остаточно не прийнято, але жовті лавиці повернуться у сквер.

Газон. На місці монумента Перемоги зроблять газон з автоматичним поливом. На цій галявині можна буде посидіти. Планують поставити там дві лавиці, які будуть знизу підсвічені.

Дитячий майданчик. У сквері зроблять дитячу зону з невеликою кількістю обладнання. Також у сквері з’являться додаткові входи з боку вулиці Головної.

Пам’ятник Івасюку. Пам’ятник встановлять у кутку скверу – ближче до вулиці Головної. Наразі триває конкурс на проект. Пам’ятник також буде встановлено за кошти меценатів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.